Explicatii biblice 2014

Pentru explicatii pe anul 2015 click pe butonul de mai jos

 

Decembrie

7 Decembrie

14 Decembrie

21 Decembrie

28 Decembrie

 

Noiembrie

2 Noiembrie

9 Noiembrie

16 Noiembrie

23 Noiembrie

30 Noiembrie

 

Octombrie

5 Octombrie

12 Octombrie

19 Octombrie

26 Octombrie

Septembrie

7 Septembrie

14 Septembrie

21 Septembrie

28 Septembrie

 

August

3 August

10 August

17 August

24 August

31 August

Iulie

6 Iulie

13 Iulie

20 Iulie

27 Iulie

 

Iunie

1 Iunie

8 Iunie

15 Iunie

22 Iunie

29 Iunie

 

Mai

4 Mai

11 Mai

18 Mai

25 Mai

 

Aprilie

6 Aprilie

13 Aprilie

20 Aprilie

27 Aprilie

 

Martie 2014

2 Martie

9 Martie

16 Martie

23 Martie

30 Martie

 

Februarie 2014

2 Februarie

9 Februarie

16 Februarie

23 Februarie

Ianuarie 2014

5 Ianuarie

12 Ianuarie

19 Ianuarie

26 Ianuarie

 

Scurtă introducere a Calendarului de studiu biblic 2014

În cadrul acestui studiu ne vom apleca atenţia asupra tematicii misiunii, atât din punct de vedere al adevărurilor biblice, cât şi al implicaţiilor misiologice ale pasajelor studiate. Ulterior vom încerca să oferim o serie de întrebări practice menite să ajute bisericile la o interacţiune benefică şi constructivă cu scopul de a determina participarea fiecărui membru al bisericii noastre la lucrarea de misiune mondială pe care Dumnezeu vrea să o realizeze şi prin biserica Lui din România.

Tematica generală a calendarului de studiu 2014 este “Împreună pentru ceilalţi.” Aceasta ne oferă o puternică orientare misiologică, prin exemplul Trinităţii. În primul rând, vedem fiecare persoană a Dumnezeirii ca fiind activă şi direct implicată în planul misionar pentru omenire. Mai apoi, lucrând împreună, cele trei persoane ale Sfintei Treimi, înfăptuiesc planul de mântuire al omenirii. Totodată, îl vom descoperi pe Dumnezeu Tatăl ca fiind cel care are iniţiativă misionară, împreună cu Dumnezeu Duhul Sfânt, în a-L trimite pe Dumnezeu Fiul ca exemplu de misionar. Iată deci, cum întreaga Divinitate lucrează împreună pentru ceilalţi, adică noi, oamenii.

Fiind beneficiarii creaţiei lui Dumnezeu, şi mai apoi ai lucrării Lui de mântuire, fiecare dintre noi credincioşii, şi implicit fiecare biserică, avem menirea de a lucra împreună pentru prezentarea mesajului salvator, atât în comportamentul nostru zilnic, dar mai ales în cuvintele pe care noi le rotim. (Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? (Rom. 10:14).

Prin Calendarul de studiu biblic al anului 2014, ne propunem să încurajăm bisericile baptiste din România la implicare activă în lucrarea de misiune, atât pe plan local, dar mai ales pe plan internaţional. De aceea, ne rugăm ca Dumnezeu să ne călăuzească şi să ne înveţe voia Lui pentru lumea din jurul nostru.

Echipa de redactare a Calendarului de studiu biblic al UBR, 2014

6 Comments

  1. Sunt de acord cu fr. Motora, sa nu publicati fragmentat ( era bun sa avem manual tiparit). Dar citeste cineva aici, sau este ca la „Zidul plingerii” punem biletele si plingem ?

  2. Subscriem la cele mentionate mai sus rugandu-va sa publicati schitele cu cel putin doua saptamani inainte. La biserica noastra, schita de studiu biblic este trecuta in buletinul duminical cu o sapatamana inainte pentru ca membrii bisericii sa se poata pregati. Va multumim pentru intelegere.

  3. Acest studiu biblic ar trebui trimis in toate Bisericile Baptiste din tara.Este cel mai bun studiu dintre multe altele cite au mai aparut.Stiu ca in trecut pastorii aduceau calendare cu studiu biblic si erau distribuite prin biserici Domnul sa va binecuvinteze.

  4. Ar fi un lucru benefic dacă ați publica explicațiile cu două săptămâni înainte. În felul acesta, avem timp să le trimitem din timp bisericilor unde slujim. Crec că trebuie să luați în considerare această cerință.

    Vă mulțumesc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.