SUCEAVA. Cooperare baptistă româno-americană pentru ajutorarea Ucrainei

„Am fost aici încă din primele zile de când au început să vină refugiații în țara noastră. Am văzut mii de mame cu copiii, fete, femei însărcinate, femei în vârstă, uneori în lacrimi și descurajate de situația cu care se confruntau, dar fericite că se află aici, atinse și mișcate de solidaritatea și generozitatea oamenilor de aici“, îi mărturisește președintele Comunității Baptiste Suceava, pastorul Cătălin Croitor, președintelui Departamentului de Misiune Internațională al Convenției Baptiste de Sud din SUA, dr. Paul Chitwood. 

Paul Chitwood și Cătălin Croitor

„Considerăm că oamenii cei mai nevoiași și mai vulnerabili se află încă în Ucraina, așa că trimitem ajutoare umanitare, alimente, articole pentru toaletă, medicamente și haine în Ucraina. Avem stabilită o locație unde ducem toate aceste ajutoare, iar pastorii din toată Ucraina vin și le iau de acolo și le distribuie în bisericile lor”, mai spune pastorul Croitor. Dr. Chitwood a vizitat acum câteva săptămâni zonele de misiune de ajutorare a refugiaților ucraineni ale creștinilor baptiști suceveni, declarând la rândul lui că „astfel de legături de colaborare pe care le avem de mulți ani aici în România și în țările din jurul Ucrainei, ne-au permis încă din prima zi a acestui război să aducem ajutor și speranță oamenilor din Ucraina prin parteneriate extraordinare.”

Puteți urmări video scurta discuție purtată chiar la punctul de control de la Vama Siret dintre România și Ucraina unde, cu autobuze, autoturisme sau mergând pe jos, mii de ucraineni se refugiază în țara noastră alungați de amenințările și de ororile războiului.

Pastorii Wright și Croitor

A urmat, după o săptămână, vizita în zonă a pastorului Bryant Wright, fost președinte al Convenției Baptiste de Sud, în prezent președinte al organizației Send Relief. Și cu această ocazie au fost stabilite noi obiective pentru un parteneriat pe termen lung în vederea slujirii celor afectați de război.

Revista Crestinul Azi