0

Șelimbăr, jud. Sibiu. Etapa națională a Sioniadei biblice (3–10 august) este în plină desfășurare.

Etapa națională a celei de-a 13-a ediții a Sioniadei biblice este în plină desfășurare la Șelimbăr (jud. Sibiu) găzduită fiind de această dată de Misiunea Creștină „Pacea”. În deschiderea acestei etapei finale, care a avut loc aseară, 3 august, pastorul Nelu Ardelean, secretarul general al Uniunii Baptiste din România a avut un mesaj încurajator pentru tineri inspirat de pasajul biblic din Efeseni 6:1-3.

Sioniada biblică este un concurs anual cu tematică biblică menit a motiva adolescenții și tinerii pentru a citi, a studia, a memora și a aplică în viață Cuvântul lui Dumnezeu, denumirea concursului fiind inspirată din cărțile profeților Isaia și Mica (Is. 2:2; Mica 4:2c). Sioniada este organizată în mai multe etape succesive, eșalonate calendaristic la cel puțin 30 de zile distanță, plecând din etapa locală (în bisericile locale) și ajungând în etapa națională.

În acest an, tematica etapei naționale a Sioniadei este axată pe 9 cărți ale Bibliei, 3 pentru studiu aprofundat (Geneza, Matei, 2 Corinteni), iar 6 pentru lectură, meditare, memorare și învățare, după cum consemnează pe pagina de Facebook a Bisericii Baptiste „Credința” Hidișelul de Sus (BH), Emanuel Bujorean, responsabilul acestui eveniment. Participanților la toate etapele acestui concurs li s-a pus la dispoziție un Ghid de studiu pentru tineri.

Premiul cel mare este înflăcărarea dragostei pentru Cuvânt și îmbogățirea spirituală adusă de citirea, memorarea, descoperirea/revelația Cuvântului. Dincolo de premiile încurajatoare pe care concurenții le vor dobândi în urma concursului, participanții la acest eveniment de tip tabără se vor putea bucura de vremea frumoasă, de liniștea și ambianța Misiunii „Pacea” din Șelimbăr, de diversele activități și jocuri socializante, în care se vor putea cunoaște mai bine și în care vor putea lega prietenii, de momente de închinare tinerească față de Dumnezeu, de părtășie și de edificare duhovnicească.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.