0

Pastorul baptist David Cheng este una din cele două prime victime cauzate de COVID-19 în Malaysia

Kuala Lumpur (Malaysia) – Unul din primele două decese cauzate de coronavirusul Covid-19 în Malaysia este David Cheng, pastor al Bisericii Baptiste Emmanuel din Kuching, capitala statului Sarawak (nord-vestul insulei Borneo).

La câteva ore după decesul acestuia, fiul său a scris un mesaj prietenilor și susținătorilor, spunând că tatăl se află „într-un loc mai bun decât cel în care ne aflăm noi acum.” Soția și fiica pastorului au o fost depistate și ele ca fiind infectate cu Covid-19.

În vârstă de 60 de ani, pastorul Cheng a murit marți dimineață la Spitalul General Sarawak (SGH), unde fusese internat cu patru zile mai devreme. După vreo două ore, virusul COVID-19 a luat viața unui bărbat bărbat malaysian de 34 de ani, din provincia Johor, care participase la o adunare islamică identificată ulterior drept focarul a sute de infectări în Asia de Sud-Est.

Profesorul Anders Cheng, fiul pastorului decedat, a transmis un mesaj prietenilor și suporterilor șocați de vestea morții. „Suntem mâhniți o vreme, dar nu înfricoșți, în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; avem pace pentru că „boldul morții a fost rupt”, a scris el în mesajul său, citând un pasaj din prima scrisoare a apostolului Pavel către corinteni (v. 15, 55) și mulțumindu-le tuturor celor care au oferit sprijin sufletesc și au înâlțat rugăciuni pentru tatăl său în ultimele zile de viață. Deoarece pastorul Cheng a fost un chitarist talentat, compozitor și interpret, fiul său a citat și un pasaj din primul său album: „Peste toate / El este Suveran peste toate / Și viața mea în El este asigurată”.

Anders a spus că tatăl său a fost incinerat în ziua în care a murit după ce guvernul a impus restricții de călătorie pentru a face față focarului de coronavirus.

„Tata este într-un loc în care nu mai există durere, boală, suferință, lacrimi sau griji, un loc mai bun decât cel în care suntem noi acum. Deci să ne îmbrăcăm veșmintele laudei și să ne bucurăm chiar prin această furtună”, a spus Anders Cheng cu ocazia incinerării dispuse de guvern la câteva ore după deces.

Pastorul Cheng s-a întors la Dumnezeu în 1977 și a fost botezat chiar în biserica pe care a slujit-o ca pastor, Biserica Baptistă Emmanuel din Kuching.

„Acum sunt preocupat mai mult de mama și sora mea (aflate în carantină) și mă rog ca imunitatea lor să fie suficient de bună încât să rezite virusului, fără alte complicații”, a spus Anders, adăugând: „Rugați-vă și pentru sănătatea mea ca să nu fiu depistat pozitiv, ca și pentru sora și mama mea, să se vindece cât mai curând și să fie puternice în credință.”

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.