0

Epidemia COVID-19 determină bisericile baptiste să găsească noi căi de a menține vie comuniunea și legăturile frățești

Starea de urgență decretată în mai toate statele europene pune bisericile în imposibilitatea de a se manifesta în formele cu care se obișnuiseră, forțându-le să caute soluții și modalități inedite de a fi în părtășie, de a continua edificarea duhovnicească sau de a păstra coeziunea frățească.

„Trebuie să ne obișnuim [cu ideea] și să înțelegem că nu mergem la biserică, ci că suntem biserica, chiar împrăștiați în mai multe locuri din sat, din oraș, din țară”, scrie pastorul Sorin Dumitru Cigher din Sibiu (Biserica Baptistă „Sion”).

Membrii bisericii (în special cei mai în vârstă) „vor fi sunați pentru a fi încurajați și pentru a putea veni în întâmpinarea unor nevoi imediate ale acestora. De asemenea, de cel puțin două ori pe săptămână sunt înregistrate mesaje de încurajare care vor fi distribuite pe canalele media ale bisericii”, anunță site-ul Bisericii Creștine Baptiste „Speranța” din Arad, unde slujește ca păstor fratele Viorel Iuga, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România. „Vă încurajăm să profitați de zilele petrecute acasă pentru a vă adânci în studirea
Cuvântului lui Dumnezeu, pentru a sta mai mult în rugăciune și pentru a întări relațiile de familie și relațiile frățești”, continuă mesajul mobilizator al conducerii acestei biserici arădene.

Biserica Creștină Baptistă „Emanuel” din Oradea invită credincioșii la părtășie și rugăciune prin intermediul internetului, în fiecare joi seara și duminică dimineața și seara, „pentru un timp binecuvântat de rugăciune și de studiu al Sfintelor Scripturi”. Comunicatul bisericii, semnat de pastorii Dorin Hnatiuc și Petru Vidu, afirmă că „atât în vremea Bisericii primare, cât și în alte perioade grele din viața Bisericii, credincioșii Domnului au găsit locul și modalitățile adecvate pentru închinare și părtășie.

„În acest timp de încercare, ne rugăm cu credință pentru cei bolnavi, pentru cei singuri, pentru cei în lipsuri, pentru cei cuprinși de îngrijorare și frică, pentru cei care sunt nemântuiți, ne rugăm să aibă parte de protecția și mântuirea Domnului”, mai spune comunicatul bisericii.

„Am ajuns vremuri când locul primordial al predicării și închinării publice trebuie oferit rugăciunii și slujirii aproapelui”, scrie pastorul Vasile Al. Taloș într-un mesaj adresat bisericii pe care o păstorește, Biserica „Bunavestire” din București. „Credința biblică, corectă doctrinar”, continuă mesajul pastorului Taloș, „trebuie să coboare la nivelul inimii care se îndreaptă spre Dumnezeu; mijlocește și așteaptă răspuns. În situații critice, oamenii au nevoie de slujirea și mijlocirea noastră în rugăciune. Ne vom ruga pentru țară, pentru decizii corecte în aceste împrejurări, pentru cei infectați cu coronavirus sau bolnavi, pentru cei aflați în carantină sau izolați la domiciliu, pentru cei ce slujesc expuși riscului de contaminare, cadre medicale, oameni de ordine, echipe de intervenții etc.”

„Credincioși Bisericii Baptiste Betel din Timișoara sunt încurajați”, aflăm de pe pagina de internet a bisericii, „să facă din fiecare cămin o biserică, petrecând zilnic timp împreună în rugăciune, cântare şi citirea Scripturii, să se unească în Duhul, prin rugăciune, în fiecare seară, începând cu orele 21.00, să își aloce săptămânal o zi de post și rugăciune pentru ca Dumnezeu să intervină în stoparea acestei epidemii și să facă o prioritate, în această perioadă, din a comunica mai mult telefonic cu alți membri ai bisericii, precum și cu persoane din afara bisericii care ar putea avea nevoie de rugăciune, de încurajare sau de evanghelizare”.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.