Filmul Unplanned (Neplanificat) a fost întâmpinat încă de la lansare, în martie 2019, cu multă ostilitate de mulți reprezentanți ai industriei de film holywoodinene. Filmului i-a fost respinsă publicitatea pe canalele de televiziune prin cablu, inclusiv Travel Channel, Cooking Channel, Lifetime sau Hallmark. Cu toate că Motion Picture Association of America (un fel de autoritate națională în cinematografie) a încadrat filmul Neplanificat la categoria R (acces restricționat,  categorie destinată de regulă filmelor ce conțin violențe, cruzime, limbaj vulgar, sexualitate sau nuditate), în prima săptămână pelicula a ajuns pe locul al patrulea în topul încasărilor, în ciuda boicotului publicitar. Neplanificat a avut o valoare estimată de 6,4 milioane de dolari, conform evaluărilor specialiștilor.

„Suntem bucuroși de faptul că poporul american a răspuns cu aceast  sprijin masiv, așteptăm cu nerăbdare să vedem ce se întâmplă în săptămânile următoare”, au declarat într-un comunicat de presă coregizorii și scenariștii Chuck Konzelman și Cary Solomon.

Filmul urmărește povestea lui Abby Johnson, directoare a unei clinici „Planned Parenthood”, care, în urma unor evenimente din viața sa, se convertește în susținătoare a vieții copiilor nenăscuți. „Planned Parenthood” este cea mai mare rețea de susținere a avortului din lume, având finanțare parțială din bugetul de stat al SUA. Printre marii finanțatori ai rețelei care, anual, pune capăt vieții a peste 300 000 de copii nenăscuți, se numără Fundația Bill Gates (fondatorul Microsoft) și Fundația Ford, a miliardarului Warren Buffet. 

Este pentru a treia oară când regizorii Konzelman și Solomon folosesc pentru distribuție Pure Flix, o companie de producție și distribuție orientată spre creștini, care s-a ocupat și de cele două serii ale filmului„God’s Not Dead” („Dumnezeu nu a murit”).

Coloana sonoră a filmului aparține cântărețului și compozitorului creștin Mathew West, cunoscut pentru piesele Grace Wins (Harul învinge), Forgiveness (Iertare), Do Something (Fă ceva) și You are Everything (Tu ești totul). Cântecul Unplanned (Neplanificat) compus pentru filmul cu același nume mărturisește trăirile autorului din momentele când a auzit primele bătăi de inimă ale fetiței sale și „sentimentul copleșitor că viața este un miracol și un dar neprețuit”.

„Mă bucur pentru succesul acestui film”, a completat  Michael Scott, CEO al Pure Flix, „sperăm că taberele pro-life și pro-choice vor vedea Neplanificat și vor începe un dialog constructiv, acest film putând fi scânteia ce aduce mai multe inimi și minți la înțelegerea valorii vieții”.

„Filmul Neplanificat a devenit o chemare la acțiune pentru mișcarea pro-viață”, a remarcat Mark Harrington, director executiv al organizației Creat Equal, organizatoare in aprilie trecut a unei seri de priveghere și rugăciune pentru mamele care au apelat, apelează sau sunt dispuse să apeleze la avort. „Mii și mii de oameni au fost inspirați de acest film pentru a se implica activ în mișcarea pro-life pentru prima dată. Manifestarea s-a întins în 140 de locații din 37 de state ale SUA.

În decembrie 2019, actrița Ashley Bratcher, care joacă rolul activistei anti-avort Abby Johnson, se destăinuie într-un interviu la FOX TV, „Fox & Friends”, despre modul în care rolul a devenit o reflectare a propriei povești de viață.

Pe de altă parte, filmul a produs și reacții ostile din partea unor adversari ai mișcării prolife. În luna iulie 2019, poliția canadiană a investigat mai multe cazuri în care proprietarii unor cinematografe care au difuzat Neplanificat au primit amenințări cu moartea.