0

Ajutor misionar românesc pentru bisericile baptiste din Serbia vecină

Duminică, 7 ianuarie, păstorul baptist pensionar Dan Maleş (a slujit ca păstor Biserica Baptistă „Emanuel“ din Timișoara) împreună cu cântărețul Vasile Micula, au vizitat Biserica Baptistă din Pancevo, Serbia, în chiar prima zi a anului, după calendarul sârbesc. Circa 30 de suflete s-au strâns la ascultarea Cuvântului divin. Comunitatea baptistă din Pancevo este mică, numărând circa 15 credincioși, și nu are în prezent păstor. Pastorul Maleș îi vizitează o dată la cinci săptămâni. Traducerea din română în limba sârbă o asigură o profesoară, membră a bisericii, care predă matematică la o școală românească din zonă.

În dorința de a ajuta lucrarea baptistă din țara vecină, pastorul Maleș vizitează în mod permanent bisericile baptiste sârbe și de limbă croată din jurul orașului Novi Sad (Voivodina).

Fratele Ion Albu, din cea mai tânără biserică din Reșița, Biserica „Speranța”, misionează în câteva localități din Serbia, împreună cu un grup misionar susținut de Comunitatea Baptistă din Caraș-Severin. Cel puțin o dată pe lună, misionarii cărășeni se împart între Jamu Mic (Mali Žam), lângă graniță, Vladimirovăț, Voievodinci și Socița, unde sunt comuntăți baptiste de limbă română, dar ajung și la Pancevo, la biserica baptistă sârbă. Periodic grupul de misiune organizează evanghelizări în localitățile menționate. Ocazional, misionarii români ajung și la alte biserici din Banatul sârbesc. Printre roadele acestei lucrări misionare se poate menționa și faptul că un tânăr din Vladimirovăț a început toamna trecută studiile teologice la Institutul Teologic Baptist din București.

„Sămânța Cuvântului aruncată în aceste locuri are nevoie să fie udată, ca să rodească”, consideră fratele Albu, îndemnându-ne pe toți să-i cerem lui Dumnezeu, binecuvântare și har pentru această lucrare misionară.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.