China intenționează să rescrie Biblia și alte cărți religioase de căpătâi, pentru „a reflecta valorile socialismului”. Președintele chinez Xi Jinping cere alinierea lor cu „valorile de bază ale socialismului” și cu cerințele epocii actuale.

China intenționează să rescrie Biblia și alte cărți religioase de căpătâi pentru „a reflecta valorile socialismului”, dezvăluie un raport recent. Potrivit unui oficial de frunte al partidului, din noile ediții ale acestor cărți religioase ar trebui scos orice conținut care contravine ideologiei Partidului Comunist. Pasajele considerate greșite de cenzorii regimului vor trebui modificate sau rescrise. Deși Biblia nu a fost menționată explicit, partidul a cerut o „evaluare cuprinzătoare a tuturor lucrărilor religioase clasice al căror conținut nu ține pasul cu progresul vremii”. Dispoziția a fost dată în noiembrie trecut, în cadrul unei reuniuni a Departamentului pentru afaceri etnice și religioase din Comitetul Național al Conferinței Consultative Politice a Chinei, autoritate care supraveghează problemele etnice și religioase din China.

Liderul chinez Xi Jinping într-o vizită recentă în Macau

Un oficial chinez a subliniat atunci că autoritățile religioase ar trebui să urmeze instrucțiunile președintelui Chinei Xi Jinping și să interpreteze doctrinele diverselor religii în raport cu „valorile de bază ale socialismului” și cu „cerințele epocii” pe care o traversăm. Potrivit agenției de știri Xinhua, un grup de 16 experți, credincioși și reprezentanți ai diferitelor religii din Comitetul Central al Partidului Comunist din China au participat la această reuniune supravegheată de Wang Yang, președintele Conferinței Consultative Politice a Chinei, îndemnând participanții să construiască „un sistem religios cu caracteristici chinezești”. Reprezentanții religioși au fost de părere că directivele date de Wang sunt binevenite, reprezentând „un moment istoric”, prin „reevaluarea” cărților religioase urmând a fi împiedicate „ideile extremiste sau eretice” care erodează națiunea chineză.