0

280 de creștini uciși în Nigeria

Între 1 februarie și 16 martie au fost uciși în diferite raiduri teroriste 280 de creștini nigerieni. Cel mai recent atac a avut loc în noaptea de 16 martie când au murit 10 credincioși nigerieni. Anterior, au mai pierit încă 40 de credincioși creștini în două atacuri care au fost îndreptate împotriva lor între 10-26 februarie.

Atacurile împotriva creștinilor din Nigeria nu sunt evenimente izolate, astfel de acțiuni fiind raportate frecvent de presa locală. Protecția cetățenilor, atributul autorităților guvernamentale locale, se află la un nivel scăzut în țara amintită, iar victimele sunt, de regulă, credincioșii creștini.

Conform rapoartelor Open Doors cu privire la persecuția religioasă, Nigeria ocupă în 2019 locul 12 al celor mai periculoase țări pentru exprimarea credinței creștine. În decursul anului precedent, dintre cei 4136 de creștini care și-au pierdut viața, 3731 au provenit din NIgeria.

În același timp, în indexul Terorismului Global realizat pe anul 2018, Nigeria ocupă locul al treilea la „cea mai terorizată țară” fiind devansată la acest capitol doar de Irak și Afganistan.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.