Îndemn la rugăciune cu ocazia zilei de 18 octombrie – Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane

„Scăpați pe cel nevoiaș și lipsit, izbăviți-i din mâna celor răi.” Psalmul 82:4  

România continuă să reprezinte o importantă țară-sursă de victime pentru traficul de muncă forțată și cel sexual în Europa, dar și o țară cu un semnificativ număr de victime, îndeosebi minore, exploatate chiar pe teritoriul României. Din totalul victimelor identificate în anul 2017 un procent de 76,4% au fost femei sau fete, iar aprox.70% din acest total au fost exploatate în scop sexual.*

V-ați gândit că poate acele fete îmbrăcate sumar pe care le observați pe marginea unui drum nu au ales din propria inițiativă acel stil de viață, ci au ajuns victime ale exploatării de către alte persoane? Potrivit statisticilor, principalii agenți de recrutare a victimelor sunt fie prieteni sau cunoștințe ale acestor victime, fie chiar familia sau rudele.

Având în vedere că tot mai mulți tineri aleg să părăsească România în căutarea unui loc de muncă mai bun sau că, datorită unui mod de trai deficitar în sânul familiei, multe fete aleg să își împlinească lipsa de iubire aruncându-se în brațele unor necunoscuți care le fac promisiuni frumoase, dar false, mulți dintre aceștia sunt în pericolul de a deveni victime.

De aceea, vă rugăm să aduceți înaintea lui Dumnezeu situația victimelor și a posibilelor victime ale traficului de persoane. Dacă doriți o listă specifică cu nevoi de rugăciune sau vreți să știți cum puteți fi un ajutor concret în prevenirea sau combatere situațiilor de exploatare, vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare apăsând aici sau scriindu-ne pe adresa de email ubsosvictime@gmail.com.

GHID DE RUGACIUNE

Cum poti ajuta

____________________________

*Informațiile au fost preluate de pe site-ul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și prezintă doar situația victimelor identificate în anul 2017 în România și în afara țării. Există si victime care nu au fost încă identificate. http://anitp.mai.gov.ro