0

Baptiștii de Sud sunt preocupați de păstrarea conceptului biblic cu privire la definirea căsătoriei

Joi, 30 august, la biroul Comisiei de Etică și Libertate Religioasă al Convenției Baptiste de Sud din Washington D.C. a avut loc o întâlnire între pastorul Ionel Tuțac și Travis Wussow, vicepreședinte pentru politici publice al acestei organizații.

Printre temele abordate s-au enumerat: libertatea religioasă și multiculturalismul, discriminarea religioasă și etnică, rolul baptiștilor în arena publică.

Principala temă discutată a fost preocuparea comunä pe care baptiștii români și cei americani o au în privința definirii familiei.

Travis Wussow a declarat că în ultima perioadă de timp comisia a elaborat mai multe materiale care au ca scop păstrarea și promovarea familiei așa cum a fost ea gândită de Dumnezeu.

Sub semnätura a doi dintre membrii comisiei: Russell Moore și Andrew T. Walker, au apărut 3 cărți, din seria Gospel for Life, care definesc foarte clar, într-o lume tot mai confuză, libertatea religioasă, căsätoria și căsătoria între persoanele de același sex.

Deasemenea una din cărțile cele mai recente, scrisă de Andrew T. Walker, intitulată Dumnezeu și dezbaterea transgender, răspunde întrebărilor de ordin etic cu care se confruntă astăzi societatea.

Travis Wussow și-a arătat disponibilitatea de a face demersurile necesare ca aceste cărți sä poată fi traduse în limba română.

În același timp vicepreședintele american s-a declarat încrezător că românii vor vota cu ocazia viitorului Referendum pentru definirea  căsătoriei așa cum a fost ea inițiată de Dumnezeu.

Comisia pentru Etică și Libertate Religioasă este o entitate a Convenției Baptiste de Sud, fiind înființată de către Richard Land  în anul 1988 și este angajată în protejarea libertății religioase și în promovarea valorilor iudeo-creștine în societate.

Ea ajută bisericile, seminariile teologice, convențiile și organizațiile baptiste sä gäsească răspunsuri biblice adecvate la problemele etice tot mai diverse ale generației actuale.

Travis Wussow și-a exprimat dorința de a sprijini baptiștii români în demersurile lor publice, dar și de a încuraja dezvoltarea unei colaborări mai puternice între bisericile din cele două țări.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.