0

Copiii care ajută alți copii

portugaliaOdată cu deteriorarea situației umanitare din Irak, diverse biserici ale familiei baptiste europene și-au arătat preocuparea pentru situația actuală și au ajutat Biserica Baptistă din Bagdad.

În Portugalia, de exemplu, membrii Bisericii Baptiste Cedofeita din Porto au demarat un proiect la sfârșitul lunii octombrie de ajutorare a celor afectați de amintitul conflict. Astfel 30 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani au început să facă economii pentru a-i ajuta pe cei de o vârstă cu ei aflați în Irak. Entuziasmul copiilor a fost contagios și au primit sprijin chiar și de la rude și prieteni. La încheierea campaniei de strângere de fonduri, când s-a tras linie s-a constatat că erau adunați 1265 de euro care urmau să fie trimiși în Irak. Entuziasmul organizatorilor a fost cu atât mai mare cu cât biserica a mai făcut o strângere de fonduri și cu ocazia Sărbătorii Nașterii Mântuitorului.

Helle Liht, coordonatoul proiectului European Baptist Aid a apreciat această inițiativă locală și a îndemnat la construirea relațiilor între biserici din țări diferite.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.