0

90 de activitate corală la Lugoj

image_1 Duminica, 12 Octombrie, credinciosii Bisericii Crestine Baptiste „Harul” din Lugoj, au aniversat 90 de ani de activitate corala.

Corul a luat fiinta in anul 1924 si a fost dirijat pentru prima data de o femeie, sora Palis, ce a emigrat in Statele Unite. Dupa plecarea ei in America, activitatea corala a continuat sub bagheta unor barbati: Andrei Rafila, Ioan Avram, Paun Dragoi, Gheorghe Jurcovici, Gheorghe Ienovan, Ovidiu Manole, Petru Murariu, Gheorghe Pataca, Sorin Tepes, Beniamin Tosity, Emil Pataca, Marius Lazarescu, Emanuel Azgur. Din anul 2004 corul este dirijat de Claudia Cretiu (Gherga), absolventa a Conservatorului din Bucuresti. 

La acest moment aniversar a fost prezentat un film documentar despre istoria corului si au fost vizionate marturiile unor dirijori care s-au format in Lugoj si slujesc acum in alte tari.

Alaturi de membrii Bisericii au fost prezenti la aceasta sarbatoare: Monica Macovei-europarlamentar, candidat la presedintia Romaniei, Ioan Iovescu si Sorin Stragea-membri ai Parlamentului Romaniei, Titu Bojin-presedintele Consiliului Judetean Timis, Francisc Boldea-primarului municipiului Lugoj, priimagemarii baptisti Samuel Lupulescu si Vasile Bejera, Ioan Garboni-directorul Filarmonicii din Timisoara, Iosif Todea-directorul corului Filarmonicii din Timisoara, consilieri locali.

Biserica din Lugoj a luat fiinta in anul 1910 si este pastorita de fratii: David Nicola, Ionel Tutac si Teofil Ciortuz.

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai posturilor de televiziune Credo TV si Ten TV, dar si redactori ai posturilor Radio Vocea Evangheliei si Nova Fm.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.