David Platt a fost ales noul președinte al Bordului Internațional de Misiune Baptist de Sud (IMB) în cadrul ședinței comitetului de conducere ce a avut loc în data de 27 august în Rockville, Va.

Platt îl succede pe fostul misionar, păstor și președinte al Convenției Baptiste de Sud, Tom Elliff în vârstă de 70 de ani, care a slujit ca președinte al IMB din anul 2011.

Autor al bestsellerurilor Radical și Follow me, David Platt, în vârstă de 36 de ani, păstorește din 2006 Biserica Baptistă Brook Hills, ce numără 4500 de membri. De asemenea, este fondatorul și președintele organizației Radical, o lucrare ce dorește să sprijine bisericile în a duce la capăt misiunea lui Hristos.

În urma unei călătorii misionare făcute de Pratt în Nepal, acesta a experimentat mai profund dragostea pe care Dumnezeu a pus-o în inima sa de a spune Evanghelia celor care nu au auzit-o până acum. Dumnezeu i-a întipărit mai profund în inimă o ambiție de tip Romani 15 unde apostolul Pavel spune: „Am căutat să vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit…” Dumnezeu i-a adâncit dorința de a investi mai mult timp, energie și resurse pentru a-L vedea pe Hristos vestit acolo unde numele Lui nu a ajuns.

„M-a cuprins pur și simplu într-un fel mai profund”, a declarat Pratt. „M-am întors cu o dorință să spun: Cum anume specific poate fi viața mea folosită pentru a duce Evanghelia oamenilor care nu au auzit-o? Poate trebuie să mă mut peste ocean. Apoi m-au contactat cei din echipa managerială a comitetului IMB și mi-au spus: Ai vrea să iei în considerare [să devii președinte al IMB]? Stăteam și mă întrebam De ce aș fi gata să iau în considerare să mă mut peste ocean și nu aș vrea să iau în considerare mobilizarea a mii de oameni într-un mod mult mai concret?

Pasiunea lui Platt pentru oamenii pierduți – și chemarea sa de a ajunge la ei – a fost ceea ce i-au inspirat pe membrii comitetului managerial al IMB să-l ia în considerare ca viitor președinte.

„Când am realizat simțul chemării sale, asta însemnând fie să slujească la IMB, fie mergând de unul singur…am realizat cât de pasionat, cât de profund dedicat și chemat era pentru a sluji națiunilor”, a declarat într-un interviu David Uth, președintele comitetului IMB. „Noi nu căutam un om care să știe cum să vorbească despre pasiunea pentru cei pierduți; noi căutam un om care o punea în aplicare”, a mai spus Uth.

Platt speră în special să folosească influența pe care o are pentru a înmulți implicarea bisericilor baptiste de Sud în misiune într-un mod care să-L glorifice pe Dumnezeu.

„Mai întâi și în principal, doresc să văd IMB că îl înalță pe Hristos în centrul bisericii și al misiunii”, a declarat Platt. „El este Cel care va împlini Marea Trimitere. El ne-a dat bucuria de a ne implica împreună cu El. Asta înseamnă că orice va face IMB, trebuie să fim pe aceeași frecvență cu planul Său, Cuvântul Său, Duhul Său, reflectând caracterul Său. Vreau să iau orice influență pe care Dumnezeu mi-a dat-o, și mi-o va da odată cu poziția aceasta, pentru a suna cu trompeta printre urmașii lui Hristos – baptiști din Sud și cei care nu sunt în Sud – și să spun că misiunea nu este un program compartimentat. Biserica locală este agentul pe care Dumnezeu a promis că îl va binecuvânta pentru că vestește Evanghelia națiunilor. Rolul lui IMB este acela de a echipa, a împuternici și de a încuraja biserica locală să facă asta.”