0

Sunet de Rusalii in inima Salontei Mari

Salonta - rusaliiDuminică, 8 iunie, de la ora 16:00, la Casa de cultură „Zilahy Lajos” din Salonta a avut loc Concertul de muzică creștină „Sunet de Rusalii în inima Salontei Mari” organizat spre slava Numelui de Dumnezeu – Tată Ceresc, Fiu Isus Hristos și Duh Sfânt.

Peste 200 de suflete au răspuns invitației gazdelor acestui eveniment deosebit organizat, în dragoste și unitate, de toți creștinii baptiști, români și maghiari, păstoriți de Florin Cociubei (Bisericile din Salonta și Mădăras), Mihai Cociubei (Bisericile din Avram Iancu, Ianoșda, Homorog, Ghiorac, Mărțihaz, Hidișelu de Sus) și Kovács Gyula (Biserica baptistă maghiară din Salonta). Concertul de muzică creștină, instrumentală și corală a făcut parte din programul manifestărilor culturale „Zilele Municipiului Salonta, Ediția 2014” și a cuprins, în premieră, piese muzicale interpretate la pian de elevii pregătiți de familia Anghelina și prof. Nick Negruțiu. Orchestra de mandoline a bisericilor din Salonta și Tinca (premiată de Executivul local cu cea mai înaltă distincție a orașului – „Medalia de Onoare a Municipiului Salonta”) a fost dirijată de Teofil Marișcaș și a interpretat, alături de corurile bisericilor română și maghiară, imnuri creștine emoționante care au oferit spectatorilor, prin vibrația divină a sunetelor și a versurilor, bucuria și pacea Pogorârii Duhului Sfânt. Cântările comune au fost coordonate de fr. Ionel Miheș, fr. Vasile Moisi, fr. Andrei Crețu, fr. Daniel Olcean (pian), fr. Daniel Marișcaș (trompetă), împreună cu frații maghiari.

Chemarea la darul mântuirii oferit tuturor oamenilor de Dumnezeu Tatăl prin jertfa biruitoare a Fiului Său, Domnul Isus Hristos, a fost proclamată prin puterea Cuvântului Sfintei Scripturi de către pastorul Alin Faur (Biserica din Sânmartin), Secretar al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste din Oradea și Satu Mare.
Primarul Salontei, ing.Török László a răspuns cu bucurie invitației creștinilor baptiști din zona de sud a județului Bihor, în mijlocul cărora, ne-a declarat edilul, „mă simt întotdeauna înconjurat de dragoste și susținere în rugăciune, așa cum stă bine unei familii de români și maghiari unită în călăuzirea Sfântului Duh și reprezentativă pentru Salonta prin faptele constructive, prin credință, dedicate lui Dumnezeu”.
Sorin Petrache

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.