EBFlogo2003Rugăciunea este una dintre cele mai puternice unelte ale unui creștin. Nu înțelepciunea sau puterea noastră ne face mai tari, ci Dumnezeu Atotputernicul. Comunitatea internațională a fost informată recent cu privire la poziția președintelui Ianukovici cu în ceea ce privește decizia de a nu semna acordul cu Uniunea Europeană, așa cum era plănuit să se întâmple la conferința de vineri de la Vilnius. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât majoritatea ucrainienilor sprijină acest acord. Decizia abruptă a președintelui ucrainian de a abandona acordul comercial cu Uniunea Europeană și de a căuta să întărească legăturile cu Rusia a generat proteste masive la care au participat sute de mii de oameni. 

Demonstrațiile antiguvernamentale au atras sâmbătă și duminică circa 500 000 de participanți și au generat confruntări violente cu forțele de ordine. Protestatarii intenționează să rămână campați în Piața Independenței din Kiev și din alte locuri publice. Luni protestatarii ridicaseră o serie de baricade folosind mobilierul stradal care au blocat accesul în clădirea Guvernului. Protestatarii au ocupat Primăria și au primit ceai cald și sandvișuri de la voluntarii din țară. Spre seară, protestul a cuprins întreaga țară , iar oamenii au declarat că s-au simțit neglijați sau chiar trădați de propriul Guvern și au decis să își facă auzită vocea. În aceste momente nu mai este sigur dacă o revenire la negocierile cu UE ar mai putea calma spiritele.

În aceste condiții, Veaceslav Nesteruk, Președintele Uniunii Baptiste a spus că „Ne rugăm ca Dumnezeu să dea înțelepciune de sus tuturor celor care ne reprezintă țara pentru a preveni ceea ce poate fi mai rău. Noi ne creăm propria istorie demonstrând unitate. De aceea veghem atent să nu trecem linia dincolo de care ostilitatea și mânia înlocuiesc principiile evangheliei.”

Topics #demonstratii #Kiev #proteste #Ucraina