0

Biserica Baptistă din Sâmbăteni – 125 ani de Mărturie Baptistă

sambateni2

sambateni11888 – 2013

În 24 noiembrie 2013, Biserica Creștină Baptistă din Sâmbăteni a celebrat 125 de ani de Mărturie Baptistă. Cu ocazia acestei sărbători comunitatea locală a rememorat momente importante din istoria comunității baptiste din care fac parte.

La sărbătoare noastră au participat: fratele păstor Ion Damian, biserica Radna; fratele Teodor Râpan, păstorul bisericii între 1998-2005; fratele păstor Romică Iuga, președintele Comunității Baptiste Arad și fratele păstor Ionel Tuțac, Secretarul General al Uniunii Baptiste din România.

Mesajele fraților păstori au fost încurajatoare și provocatoare, îndemnând biserica la a continua să fie o mărturie, la a crește atât numeric cât și calitativ și la a face și misiune cu potentialul pe care biserica îl are.

Împodobind programul, formațiile bisericii L-au slujit pe Domnul în mijlocul frațietății, impresionată de activitatea lor.

Din partea autorităților au participat d-l primar Petru Nicoară si consilierii locali, Vasile Ardelean și Ion Buftea.

În cadrul programului divin din 24 noiembrie 2013 a fost citit Istoricul bisericii, a fost prezentat un film intitulat: Istoria bisericii din Sâmbăteni în imagini (poze vechi și noi).

Păstorul bisericii, Pavel Gag spunea că: ”popasul de sărbătoare este un moment măreț pentru Biserica Baptistă din Sâmbăteni. 125 de ani de mărturie baptistă și 10 ani de la intrarea în noul locaș.

O istorie ca cea pe care o are biserica noastră obligă. Te obligă să admiri ce s-a făcut și te obligă să privești în viitor.

Este un moment binecuvântat în care Rememorăm  ajutorul divin și angajamentul frățesc în ciuda aversiunii dușmanului.

Este un moment de angajament prin care suntem Responsabilizați să ne apărăm identitatea și să arătăm  direcția celor care vin după noi.”

Slava să fie a Domnului!

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.