0

Salonta: Întrunirea zonală a pastorilor și lucrătorilor creștini

SALONTA:

SALONTA_Conferinta zonala a pastorilor din Bihor„Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului” (2Timotei 2:15). Îndemnul apostolului Pavel din a doua Epistolă către Timotei a întărit inimile participanților la întrunirea zonală a lucrătorilor creștini cu Evanghelia găzduită sâmbătă, 5 octombrie, de Biserica Baptistă „Betel” din Salonta păstorită de Florin Cociubei.

Au fost invitați la această a adunare creștină pastori, prezbiteri, diaconi și lucrători duhovnicești din Bisericile situate în sudul județului Bihor păstorite de Liviu Pop (Batăr, Gepiu), Daniel Oșvat (Căuașd), Radu Pop (Cefa), Petrică Crețu (Ciumeghiu, Tămașda, Micherechi), Gheorghe Chișe (Tulca), Ioan Cotrău și Beni Hamza (Gurbediu), Valeriu Iovan (Talpoș), Dorin Simu (Tinca, Râpa), Adi Blaga (Girișu de Criș), Flaviu Tocai (Ghiorac), Gheorghe Cioară (Tăut), Moise Gherle (Tinca), Sandu Herman, Toni Mic (Călacea), Marius Pop (Ucuriș), Mihai Cociubei (Avram Iancu, Homorog, Ianoșda, Mărțihaz).

Lucrările întrunirii au fost coordonate de pastorul Petru Vidu, în calitate de președinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Oradea (C.B.C.B. Oradea) și de către pastorul Alin Faur, secretarul C.B.C.B. Oradea.

Esența îndemnului pentru rugăciune dat de Florin Cociubei, pastorul Bisericilor baptiste din Salonta și Mădăras, a izvorât din Rugăciunea Domnului Isus Hristos către Dumnezeu Tatăl (Evanghelia după Ioan, 17:1-26). Asemeni Fiului lui Dumnezeu care reprezintă exemplul suprem de ascultare, slujire, dragoste și sacrificiu, lucrătorii creștini s-au rugat pentru unitatea Bisericii din toate veacurile. În continuarea lucrărilor s-au purtat discuții privind evaluarea situației actuale din Bisericile baptiste și s-au făcut propuneri ancorate în învățătura biblică pentru împlinirea mandatului de a propovădui Evanghelia Domnului Isus Hristos așa cum este scris în Sfânta Scriptură: Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Amin. (Matei 28:18-20)

Pastorul Alin Faur, secretarul C.B.C.B. Oradea a subliniat faptul că traversăm o perioadă de confuzie generată de răsturnarea scării de valori și a priorităților din societate, vinovăție dovedită atât de cei care se lasă atrași cu ușurință în capcanele pseudo-modernității, cât și de elitele din societate și Biserică care, prin tăcere, se complac într-o stare de ignoranță iar prin aceasta iși pierd buna mărturie.

Președintele C.B.C.B. Oradea, pastorul Petru Vidu a mulțumit lui Dumnezeu pentru îndelunga răbdare și binecuvântările pe care le revarsă peste Bisericile din Bihor și a dat îndemn lucrătorilor creștini potrivit cu învățătura divină din Sfânta Scriptură a Vechiului Testament (2Cronici 7:14) – „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara”. Următoarea întrunire zonală a lucrătorilor creștini din bisericile baptiste bihorene va avea loc la Marghita.

În altă ordine de idei, potrivit unui comunicat al Cultului creștin baptist din România, cu ocazia adunării Consiliului Federației Europene Baptiste care a avut loc la Bratislava (Slovacia), în perioada 26-28 septembrie, pastorul Otniel Ioan Bunaciu a fost ales în funcția de președinte. Prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu, decan al Facultății de Teologie Baptistă din cadrul Universității București și Președinte în exercițiu al Uniunii Baptiste din România, este al doilea român ales în funcția de Președinte al Federației Europene Baptiste.

Sorin Petrache

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.