0

Închinare așternută pe hârtie

muzicaSzilvia Papp, muzician și misionar din Ungaria, a acceptat provocarea de a iniția un proiect în sud-estul Africii, Mozambic. În patru ani ea a reușit să compileze toate cântările bisericești tradiționale pentru care, deși erau cântate în mod frecvent în bisericile baptiste din Mozambic, nu existau cuvinte sau note scrise pe hârtie. În prezent, după cum a raportat Agenția Misionară EBM International, cartea de cântări a fost completată și pusă în folosință cu ocazia unui serviciu de închinare de celebrare ce a avut loc în Maputo.

În urma multelor vizite avute la bisericile din Mozambic, Szilvia Papp a reușit să înregistreze cântările și să le pună pe hârtie. Rezultatul este o culegere de 570 de cântece bisericești. Uniunea Baptistă din Ungaria împreună cu EBM au reușit să finanțeze tipărirea a 2.600 de exemplare. Cu ocazia celebrării editării cărții ținute în Maputo, președintele Uniunii Baptiste din Mozambic, Sozinho Guerra, a subliniat cât de importantă este o carte de cântări pentru credincioși: „Cu aceste cântări, noi putem să ne închinăm și să îl lăudăm pe Dumnezeu. Putem face lucrul acesta chiar și atunci când propriile noastre cuvinte nu reușesc. Acestea reprezintă niște instrumente pentru predicarea Evangheliei.”

Szilvia Papp a împărtășit faptul că în Africa a fost impresionată de modul în care membrii bisericilor le pasă unii de alții mult mai mult decât o fac cei din Europa. Ea crede că bisericile din Europa pot avea multe de învățat de la cele din Mozambic „Ei au o relație atât de clară și necomplicată cu Dumnezeu. Dumnezeu chiar ocupă primul loc în orice aspect al vieții. Ei discută mult mai deschis, simplu  și clar despre Dumnezeu – nu cu sfială și ambiguu precum facem noi cei din Europa.” Doar aproximativ 35% din populația Mozambicului sunt creștini, 47% sunt urmași ai religiilor primitive, iar restul sunt musulmani.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.