În Turcia tot mai multi musulmani devin creștini. Recent, pastorul Bisericii Evanghelice din Samsun, Turcia, Orhan Picaklar a dezvăluit faptul că o tânără femeie s-a convertit la creștinism după ce Isus Hristos i-a apărut în vis. Dar asta nu e tot, spune pastorul. După ce a participat la serviciile de închinare ale bisericii, ea a adus-o și pe mama ei dar și pe sora sa începănd de la mijlocul lunii octombrie. Acest lucrur este în cultura musulmană un lucru extraordinar, întrucât familiile sunt extrem de critice când vine vorba despre trecerea unui membru la credința creștină. Picaklar spune că după serviciul de închinare, mama i-a promis pastorului că îi va spune la vremea potrivită și soțului că fiica lor este acum creștină astfel încât acesta să nu aibă o reacție negativă. 

Au existat și alte întâlniri neașteptate cu oameni interesați de evanghelie. De exemplu, în piață, Picaklar oferă biblii în mod gratuit și invitații celor interesați să vină să viziteze biserica. Recent, a venit o femeie care a spus că a luat din piață opt biblii pe care le-a dat femeilor din cartierul ei. Ea a afirmat că se bucură că există o biserică creștină în zonă deși ea nu este credincioasă.

Biserica a fost plantată în anul 2003 și de curând a avut loc un serviciu religios de botez în cadrul căruia patru suflete și-au afirmat public credința în Domnul Isus. În fiecare duminică se adună la serviciile bisericii circa 50 de persoane. Biserica Agape este singura biserică evanghelică din zona Samsun în care locuiesc 1,2 milioane de oameni. Biserica Agape are o legătură strânsă cu Federația Europeană Baptistă, iar liderul ei, Picaklar este un fost musulman care a devenit creștin după ce a citit Evanghelia după Ioan.

 

Topics #credinciosi #samsun #turcia