Bucureşti, 21 noiembrie 2011

 

Iubiți frați și surori în Hristos,

 

Primiți vă rog un salut frățesc cu ocazia apropierii sărbătorii nașterii Mântuitorului nostru. În această perioadă ne amintim de dragostea Tatălui care l-a trimis pe  Fiul pentru a ne elibera din robia păcatului și îi suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru această revărsare a iubirii divine. Deși anul care se încheie a fost marcat de dezastre natural cum a fost cutremurul din Japonia, de marile mișcări sociale din țările arabe și de o continuare a crizei economice în întreaga lumea, ca și credincioși suntem întăriți prin speranța noastră care este întemeiată în cunoașterea faptului că Dumnezeu domnește asupra lumii și a întregului univers pe care El l-a creat. 

 

Anul trecut am îndemnat în această perioadă, credincioșii din bisericile din Uniunea Baptistă la un timp de așteptare și de pregătire a venirii Domnului (Advent), perioadă în care să ne apropiem de Dumnezeu în rugăciune, post, meditație asupra Cuvântului. Venind împreună ca și copii ai lui Dumnezeu însuflețiți fiind de același Duh al lui Dumnezeu să fim împreună martori a puterii de transformare a lui Dumnezeu în viețile noastre și în mod deosebit în comunitățile noastre.

 

Pentru cele patru duminici și săpămâni care anticipează sărbătoarea nașterii Mântuitorului sugerez, în cele ce urmează, câteva teme pentru reflecție și textele din Sfânta Scriptură folosite de credincioșii din lumea întreagă pentru inspirație în acest sezon de așteptarea a venirii Mântuitorului.

 

Harul si pacea sa va fie inmultite! 3. Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie 4. si la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi. 5. Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi! 6. In ea voi va bucurati mult, macar ca acum, daca trebuie, sunteti intristati pentru putina vreme, prin felurite incercari, 7. pentru ca incercarea credintei voastre, cu mult mai scumpa decat aurul care piere, si care totusi este incercat prin foc, sa aiba ca urmare lauda, slava si cinstea, la aratarea lui Isus Hristos, (1 Petru 1:2-7)

 

Cu stimă şi preţuire frăţească,

Otniel Ioan Bunaciu,

Preşedinte, Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România

 

 

TEME ȘI TEXTE DE REFLECȚIE PENTRU PERIOADA DE ASTEPTARE A SĂRBĂTORIRII NAȘTERII MÂNTUITORULUI (ADVENT) 2011

 

 

 

27 noiembrie 2011 – Prima duminică

Doamne, dă-ne harul să umblăm în lumină, urmându-l pe Isus Hristos, Domnul nostru.

 

Isaia 64:1-9

1 Corinteni 1:3-9

Marcu 13:24-37

Psalmul 80:1-7, 16-8

 

 

 

4 decembrie 2011- A doua duminică

Ajută-ne Doamne să ascultăm chemarea profeților și prin cercetarea Scritpurii să ne pocăim pentru a întâmpina cu bucurie venirea Domnul Isus Hristos care este viu și este împreună cu Tine și cu Duhul Tău cel Sfânt.

 

Isaia 40:1-11

2 Petru 3:8-15

Marcu 1:1-8

Psalmul 85:1-2, 8-13

 

 

 

11 decembrie 2011 – A treia duminică

Izbăvește-ne de slăbiciunile noastre Doamnne și arată-Ți puterea harului Tău în mijlocul nostru

 

Isaia 61:1-4, 8-11

1 Tesaloniceni 5:16-24

Ioan 1:6-8, 19-28

Psalmul 126

 

 

 

18 decembrie 2011 – A patra duminică

Curățește-ne conștiința Doamne și pregătește-ne pentru venirea Domnului Isus Hristos

 

2 Samuel 7:1-11, 16

Romani 16:25-27

Luca 1:26-38

Luca1:46-55

Topics #advent #mesaj #Otniel Ioan Bunaciu #presedinte #ubr #uniunea baptista