Calendarul de Studiu Biblic 2011

Interviu cu fratele păstor Dan Boingeanu

Reporter: Având responsabilitatea pregătirii Calendarului de Studiu Biblic pentru anul 2011, editat de Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din Romania, ne puteţi spune care este tematica acestui calendar ?

Dan Boingeanu: Tema Calendarului de Studiu Biblic pentru anul 2011 este „Împărăţia care nu se clatină” şi include 52 de subiecte biblice referitoare la anumite forme de manifestare ale Împărăţiei lui Dumnezeu precum: suveranitatea lui Dumnezeu asupra creaţiei, stăpânirea lui Dumnezeu asupra Israelului (perioada teocraţiei), slujirea mesianică a Domnului Isus şi Domnia lui Hristos prin Biserică, exprimată prin pildele Domnului Isus. Dacă prin primele două subiecte vom urmări o tematică subiectivă, prin ultimile două subiecte vom studia capitol după capitol Evanghelia după Matei.

Am fost condus de Dumnezeu spre această temă deoarece în această vreme în care totul se clatină, vom găsi siguranţă numai atunci când vom avea o imagine clară cu privire la Împărăţia lui Dumnezeu, atunci când vom înţelege planul lui Dumnezeu pentru lumea în care trăim şi vom putea face diferenţa dintre împărăţia lui Antihrist, care se întemeiază sub ochii noştri, şi Împărăţia lui Dumnezeu.

În acelaşi timp, parcurgând acest studiu dorim ca Dumnezeu să ne ajute să depăşim graniţele împărăţiei pe care noi înşine ni le-am fixat, să devenim cetăţeni activi ai Împărăţiei lui Dumnezeu şi să-L slujim pe Dumnezeu în biserica locală şi în mijlocul lumii, având ca mentalitate şi motivaţie Împărăţia lui Dumnezeu.

Reporter: În ce formate vor fi publicate aceste calendare ?

Dan Boingeanu: ca şi în anii precedenţi Calendarul de studiu Biblic va fi publicat în format de perete (o pagină A2 full color), în format de perete (6 file A4 mărit, full color şi cu imagini) şi în format pentru biblie (o pagină A4 full color, pliată). În calendarele de perete A2 şi cel cu 6 file A4 mărit, pe lângă tematica şi textele pentru studiu biblic va fi prezentat şi un ghid de citire zilnică a Bibliei.

Reporter: Vor fi oferite explicaţii pentru lecţiile biblice din acest Calendar ?

Dan Boingeanu: Cu ajutorul lui Dumnezeu dorim să oferim explicaţii pentru fiecare subiect al lecţiilor biblice din calendar şi pentru anul 2011, dar numai în sistem virtual, trimise prin e-mail la cei ce sunt în baza noastra de date, sau prezentate cu aproximativ o lună în avans pe pagina www.misiune.ro , de unde pot fi preluate de toti cei interesaţi. Deşi acest sistem creaza o problemă pentru cei ce nu au acces la e-mail sau internet, prezintă avantajul că explicaţia lecţiilor biblice poate fi accesată oricând şi de oriunde, la aceste explicaţii pot fi adăugate foarte uşor comentarile personale, iar acestea pot fi formatate pentru a fi tipărite în buletinele duminicale.

Reporter:Veţi mai publica şi Calendarul pentru Rugăciune ?

Dan Boingeanu: Da! Şi în anul 2011 vom avea, cu ajutorul lui Dumnezeu, un Calendar pentru rugăciune. Tema acestui calendar este: „Închină-te lui Dumnezeu prin psalmi” şi cuprinde, ca motivaţie spirituală pentru închinare, 52 de imperative pentru trăirea creştină. Însă, faţă de anii precedenţi am redus numărul motivaţiilor pentru rugăciune şi le-am prezentat într-o formă mult mai succintă pentru ca rugăciunea să fie mult mai concretă şi dinamică.

De aceea, ca motivaţie spirituală pentru rugăciune vor fi prezentate 2-3 versete din primii 52 de psalmi (câte un psalm în fiecare duminică), urmate de trei motivaţii concrete pentru rugăciune, în acord cu tema aleasă pentru fiecare psalm. După aceste motivaţii spirituale este rezervat un spaţiu în care pot fi trecute motivaţiile pentru rugăciune ale bisericii locale, urmat de o motivaţie pentru rugăciunea de mijlocire. Pentru anul 2011 vom mijloci pentru creştinii persecutaţi.

În acest scop vor fi prezentate informaţii succinte despre 52 de ţări în care creştinii sunt persecuteţi, câteva cauze ale acestor persecuţii, un caz specific de persecuţie şi trei motive de mijlocire pentru creştinii care trec prin aceste persecuţii

Reporter: În ce formate se va tipări acest Calendar pentru rugăciune ?

Dan Boingeanu: Calendarul pentru rugăciune va fi tipărit sub formă de broşură, în format A5 full color, avînd în jur de 60 de pagini, şi în format electronic (CD) în care toate aceste materiale vor fi disponibile în format power point, pentru a putea fi proiectate prin videoproiector.

Reporter: Când vor fi disponibile aceste Calendare ?

Dan Boingeanu: Cu ajutorul lui Dumnezeu dorim ca aceste calendare să fie tipărite în prima parte a lunii Noiembrie. Pentru a tipări însă un tiraj corect, rugăm bisericile şi persoanele interesate, să facă o comandă pentru aceste calendare menţionând numărul şi formatele solicitate, până la sfârşitul lunii octombrie, pe adresa de e-mail: crestinul.azi (a) gmail.com sau la numarul de telefon 021 430 00 39

Reporter: Am înţeles că veţi publica şi un Ghid de Citire a Bibliei ?

Dan Boingeanu: Pentru anul 2011 voi adapta Ghidul de citire a Bibliei volumul 1 publicat în anul 2010, pentru zile, săptămâni şi luni, fără a menţiona însă date specifice, şi voi tipări Ghidul de citire a Bibliei pentru anul doi de studiu care va cuprinde un program de citire a Bibliei în ordine cronologică, urmat de întrebări exegetice, sau conclusive (de ce, ce înseamnă, cu ce scop). Aceste întrebări vor urmări adevărurile prezentate de  Sfânta Scriptură cu privire la doctrinele biblice şi ne vor ajuta să înţelegem învăţăturile de bază ale Cuvântului lui Dumnezeu. Aceste materiale vor fi tipărite sub formă de broşură în format A5 având aprox. 60 de pagini.

Ghidul de citire a Bibliei cu întrebări pentru discuţii în grupele de părtăşie, conţine un program de citire a Bibliei într-un singur an, care, pe lângă textele Sfintei Scripturi menţionate pentru fiecare zi, include şi şapte întrebări pentru fiecare săptămână, un verset de memorat şi un gând pentru rugăciune.

Aceste întrebări sunt din textele specifice fiecărei săptămâni şi sunt aşezate în pagină cu un spaţiu între ele, pentru ca cei ce urmăresc întrebarea menţionată să poată nota răspunsul direct sub ele. În acest fel, ghidul devine un caiet de lucru, iar întrebările trezesc curiozitatea, motivează citirea şi conduc spre tematica planificată, fiind o bună motivaţie pentru citirea Bibliei în mod personal, în grupe de părtăşie sau cu întreaga biserică. Pentru mai multe informaţii despre acest program naţional de citire a Bibliei accesaţi pagina www.misiune.ro – Ghid de citire a Bibliei. Pentru a comanda aceste materiale folosiţi e-mail : office@misiune.ro

Reporter: Vă mulţumim pentru slujirea pe care o împliniţi şi pentru toate aceste materiale .

Dan Boingeanu: În nădejdea că aceste materiale ne vor ajuta să citim şi să studiem Sfânta Scriptură şi vor aduce o înviorare şi-o înflăcărare a vieţii de rugăciune, doresc să mulţumesc şi eu în primul rând echipei cu care lucrez pentru realizarea lor şi, apoi, tuturor celor ce ne sprijină în rugăciune.

Topics #calendar #calendar studiu biblic 2011 #dan boingeanu #uniunea baptista