uraganul isaOpt persoane, dintre care 8 copii, au fost daţi dispăruţi după ce, prima biserică baptistă din San Vicente, din statul El Salvador din America Centrală, a fost distrusă. Biserica s-a dărâmat în urma viiturii puternice cauzate de uraganul Ida ce s-a dezlănţuit sâmbătă, 8 noiembrie.

„Noi plângem astăzi pentru că, din nou, ploaia a provocat ruină şi moarte”, a scris Gloria Cavrera de Rivera, fostul preşedinte al Uniunii Femeilor Baptiste din America Latină. „Teritoriile de coastă învecinate Pacificului au fost ruinate”, a informat aceasta. „Alunecările de nămol vulcanic au distrus tot ceea ce întâlneau, case, vieţi umane, tot ce exista.”

Sonia Valiente, din partea, Asociaţiei Baptiste din El Salvador, a spus că este urgentă nevoie de hrană, apă potabilă, şi alte provizii, cum ar fi saltele. Cabrera de Rivera a mai adăugat că este nevoie, de asemenea, de îmbrăcăminte şi de adăposturi. Preşedintele statului a declarat stare de urgenţă.

„Cu mare regret BWA a aflat de cele peste 120 de decese cauzate de puternica indundaţie….Plângem împreună cu voi în aceste timpuri de mare pierdere, unde mulţi şi-au pierdut vieţile, familiile, casele şi mijloacele de trai. Fiţi siguri că ne rugăm pentru voi”, a scris secretarul general al BWA, Neville Callam, adresându-se baptiştilor afectaţi de aceste dezastre.

Raporturile media au declarat că, până în prezent, au fost confirmate 124 de decese după ce, un amestec de nămol şi lavă s-a rostogolit pe coasta vulcanului Chichontepec îngropând sub el oameni, case şi maşini.