0

BWA – Cerere urgentă pentru sirienii strămutați din pricina războiului

logo bwaAlianța Mondială Baptistă (BWA) face apel la organizațiile, bisericile și credincioșii baptiști de a contribui urgent pentru ajutorarea sirienilor afectați de războiul civil din țara lor.

Tot mai mulți sirieni continuă să traverseze granițele altor țări, precum Turcia, Liban, Iordania și Irak pentru a căuta adăpost, astfel nevoia de susținere este cât mai urgentă. Zi de zi trec granița în jur de 8000 de refugiați.

În plus, din cauza conflictului încă în desfășurare, mii de sirieni părăsesc locuințele și traiul lor pentru a se muta în alte zone ale țării. Se estimează că până la sfârșitul anului 2013 jumătate din populația Siriei va avea nevoie de asistență.

Într-o hotărâre aprobată de Consiliul General în luna iulie a acestui an, BWA încurajează credincioșii baptiști să se roage pentru refugiați și să răspundă cu compasiune.

Neville Callam a declarat, „Nevoia este mare. Oamenii suferă. Familiile sunt strămutate. Copiii nu pot merge la școală. Mulți nu au acces la îngrijiri medicale adecvate. Ca și creștini responsabili, trebuie să răspundem, și trebuie să facem asta cât mai urgent.”

Donații pot fi făcute online la www.bwanet.org/give, sau pot fi trimise la:

 

Baptist World Aid

c/o Baptist World Alliance

405 North Washington Street

Falls Church, VA 22046 USA

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.