0

Baptistii europeni isi vor da intalnire in 2014 la Bucuresti

pozaConsiliul anual al Federatiei Baptiste Europene se va desfasura in Septembrie in anul 2014 in Romania. Acesta este primul eveniment de acest gen in care reprezentantii baptistilor europeni se intalnesc pe teritoriul tarii noastre.

In prezent, Bratislava gazduieste, in perioada 25-28 Septembrie , întâlnirea Consiliului Federatiei Europene Baptiste. La aceasta întâlnire participa liderii Uniunilor Baptiste din Europa si Orientul Mijlociu, dar si parteneri ai baptistilor europeni.

De asemenea, alaturi de Otniel Ioan Bunaciu care a fost ales in functia de Presedinte al Federatiei Europene Baptiste, au fost alesi in conducerea Federatiei si Asatur Nahapetyan din Armenia – Vicepresedinte, Teun van der Leer din Olanda, Directorul departamentului de teologie si educatie si Ian Bunce din Marea Britanie, Directorul departamentului de misiune si evanghelizare. Tony Peck a fost reconfirmat pentru urmatorii cinci ani in functia de Secretar General al Federatiei Baptiste Europene.

Invitați speciali sunt Nabil Costa si Neville Calam, vicepreședinte, respectiv secretar general al Aliantei Mondiale Baptiste. Principalele teme abordate sunt: Unitatea si diversitatea din viața miscarii Baptiste, Marturia Baptista într-o lume religioasă diversa, Traficul de persoane si drepturile minoritatilor, De ce au nevoie baptistii de istorie?

poza(2)

Cu prilejul acestui Consiliu, pastorul Otniel Bunaciu va prelua, pentru următorii 2 ani, președinția Federatiei. Lucrările Consiliului au început in clădirea Bisericii Baptiste Palisady din Bratislava si continua la hotelul Devin. In prima seara un cor românesc, format din credinciosi baptisti din Viena si Krems, au cântat spre slava lui Dumnezeu. Uniunea Baptista din România este reprezentata la acest eveniment de pastorii: Otniel Bunaciu, Ionel Tuțac, Ilie Tinco si Joszef Kovacs.

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.