0

Billy Graham ii scrie Presedintelui Iranului

Președintelui Hassan Rouhani al Republicii Islamice Iran

Stimate domnule Președinte Rouhani,

IranAm urmărit cu mare interes cazul pastorului Saeed Abedini, un cetățean american care este în prezent închis în țara dumneavoastră. Acesta a fost în Iran și a muncit la construirea unui orfelinat atunci când a fost arestat și ulterior condamnat la 8 ani de închisoare. Situația lui a beneficiat de o foarte mare de atenție în Statele Unite. Din păcate, această publicitate a fost extrem de negativă în Iran și se crede că motivul principal pentru care pastorul Saeed Abedini este închis e din cauza credinței sale.

După cum s-ar putea să știți, ca lider religios am vorbit adeseori (atât în public, cât și în privat cu liderii noștri naționali) despre nevoia de o mai mare înțelegere și pace în rândul națiunilor din lume. În timp ce veniți în Statele Unite în această săptămână pentru Adunarea Generală a Națiunilor Unite, de la New York, speranța mea sinceră este să fie găsite căi prin care să se reducă tensiunea dintre Statele Unite ale Americii și Republica Islamică Iran.

Anunțul din ziua de luni, care spunea că țara dumneavoastră a eliberat 80 de deținuți politici este foarte încurajator. Cu toate acestea, mă tem că publicitatea continuă în jurul pastorului închis, Abedini, un cetățean american, ar putea afecta pe viitor relația fragilă care există în prezent între țările noastre.

Pe data de 26 septembrie, când se va împlini un an de când pastorul Abedini este închis, mii de oameni din peste 70 de orașe din America, vor participa la rugăciune pentru eliberarea acestui soț, tată și slujitor al lui Dumnezeu. Mă alătur lor, rugându-vă respectuos să îl eliberați pe pastorul Saeed Abedini. O astfel de acțiune cred că va avea un impact pozitiv asupra țării noastre și, de asemenea, ar putea fi percepută de către conducerea noastră ca un pas semnificativ în reducerea tensiunilor.

Cu respect,

Billy Graham

Documentul original poate fi consultat AICI

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.