Război în Ucraina. Președintele Uniunii Baptiste din Ucraina transmite un mesaj către slujitori și biserici

Ieri, 24 februarie, imediat după atacarea Ucrainei, adresându-se într-un mesaj video credincioșilor baptiști din toată țara, Valeriu Antoniuc, președintele Uniunii Creștinilor Baptiști Evanghelici din Ucraina, la cere să continue să se roage și să slujească, atât în bisericile lor, cât mai ales în societate.

„Biblia ne spune: «Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie.»

De aceea, vă îndemnăm pe toți ca, înainte de orice, să ne continuăm și să ne intensificăm rugăciunea. Este arma noastră în timp de război, de confruntare militară. Este primul lucru pe care îl fac credincioșii. Și vă îndemnăm pe toți, oriunde v-ați afla, să căutați ocazii personale, în familiile voastre, în bisericile voastre, pe ZOOM, acolo unde se poate, să vă uniți și să vă rugați Domnului. (…)

Facem apel la toți slujitorii bisericilor ca în aceste prime zile să dea un mesaj de speranță din Cuvântul lui Dumnezeu tuturor credincioșilor care trebuie să stea astăzi în această spărtură și să se roage pentru țara noastră. Trebuie să ne susținem în acest timp cu post și rugăciune, pentru că acesta este timpul în care Biserica trebuie să slujească.

Mă adresez vouă, tuturor slujitorilor bisericilor, prezbiterilor, diaconilor: gândiți-vă cum să vă îngrijiți de primirea în incinta bisericii voastre, în spațiile pe care le aveți, a semenilor voștri. Oameni care se vor refugia din toată Ucraina atacată astăzi, în special din toate zonele de graniță. Vă rog, este important pentru noi să ne organizăm astfel încât să-i putem primi pe acești oameni. (…) Bisericile noastre trebuie să devină centre de slujire a poporului nostru în vremuri potrivnice. Le cerem tuturor credincioșilor să nu răspândească informații neverificate, ci să împărtășească situațiile la care au fost martori și sunt siguri de autenticitatea lor, pentru a le duce mai apoi în rugăciune. (…) Vom continua să vă ținem la curent cu cele ce se întâmplă. Din când în când, vom face astfel de apeluri, vom prezenta situația și ne vom ruga ca să rămânem împreună, uniți în ceea ce face Domnul.

Credem că Dumnezeu dorește ca, prin noi, Împărăția Sa să se răspândească astăzi, chiar și în vremuri de război. Ne rugăm pentru protecția țării noastre și credem cu fermitate că Dumnezeu va binecuvânta Ucraina!

Prin urmare, să ne unim cu toții să slujim în aceste condiții. Începem o nouă fază, o nouă pagină de slujire pe care nu am mai fost. Și Dumnezeu ne-a binecuvântat să trăim liniștiți și în pace zeci de ani, dar în astfel de vremuri toată țara noastră are nevoie de o biserică «lumină și sare». Așa că Domnul este Păstorul nostru, nu vom duce lipsă de nimic și El ne va conduce chiar și în astfel de vremuri. Dumnezeu să ne binecuvânteze, să ne rugăm unii pentru alții și să slujim împreună Domnului.”

Revista Crestinul Azi