0

Dr. Rahela-Rusandra Constantin, membră a Bisericii Baptiste din Turnu Ruieni, răsplătită de președintele Klaus Iohannis

Medicul Rahela-Rusanda Constantin, șefă de secție la Spitalul Județean din Reșița, a fost invitată la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale, pentru a i se înmâna Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler cu care președintele României, Klaus Werner Iohannis, răsplătește 28 de medici din toată țara care s-au remarcat în lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Dr. Rahela-Rusandra Constantin, medic specialist în boli infecțioase, este membră a Bisericii Creștine Baptiste „Golgota” din Turnu Ruieni, localitate de la poalele Muntelui Mic de unde medicul face în fiecare zi naveta (peste 50 km distanță) la Reșița. Formarea ca medic specialist infecționist i-o datorează medicului dr. Virgil Musta din Timișoara, recunoscut specialist infecționist, președintele Comisiei de boli infecțioase din MInisterul Sănătății, originar tot din Turnu Ruieni, Caraș-Severin.

„D-na dr. Constantin este o credincioasă baptistă, o soră de-a noastră care face cinste lui Dumnezeu”, declară pastorul Daniel Bărnuț, de la Biserica Baptistă nr. 1 din Reșița. „În perioada aceasta de pandemie, cu ajutorul Domnului, bisericile baptiste din Reșița și din județul Caraș-Severin am fost alături de sora noastră, care prin profesionalismul ei a obținut rezultate deosebite.”

Rodica Gheran, o reșițeancă infectată cu Covid-19, internată 18 zile în spitalul reșițean, declara la externare, după vindecare, în urmă cu o lună pentru Reper24.ro: „Dacă știam ce personal avem în spital, de mult mă internam. (…) Personalul de acolo e minunat! Doamna doctor Rahela Constantin este deosebită. Eu așa ceva nu am văzut! Așa un personal grozav!”

Dr. Rahela Constantin s-a implicat masiv și în amplul proiect de reabilitare a Spitalului Județean din Reșița. „Totul a devenit realizabil cu ajutorul comunităţilor şi a tuturor oamenilor care au luat parte la această binefacere. În spitalul reabilitat au ajuns deja primii pacienți Covid, care sunt tratați acum în condiții mult mai bune”, declara, pentru emisiunea Observator de la TV Antena 1, dr. Rahela Constantin cu două luni în urmă, atunci când se încheiase renovarea a 120 de încăperi ale spitalului.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.