0

SUA. Toate cele 6 seminare baptiste ale Convenției Baptiste de Sud și-au mutat cursurile pe internet.

NASHVILLE, TENNESSEE, SUA. După ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie globală fenomenul de răspândire masivă a coronavirului în majoritatea țărilor lumii, toate cele șase seminare oficiale ale Convenției Baptiste de Sud din SUA și-au mutat cursurile pe internet, ca măsură de contracarare a răspândirii COVID-19 printre studenți, profesori și personalul auxiliar al acestor școli. Măsura a fost luată de majoritatea universităților religioase și laice de pe tot cuprinsul Statelor Unite.

Într-un mesaj video, Albert Mohler jr, rectorul Seminarului Teologic Baptist de Sud din Louisville, Kentucky, a declarat că s-a luat această măsură „din dragoste față Dumnezeu și față de aproapele nostru”. „Iubirea față de cei de lângă noi ne obligă să întrerupem modul obișnuit în care facem educația teologică pentru a face răspunde amenințării pe care o reprezintă COVID-19.” Cursurile vor continua online pe toată durata actualului semestrul universitar.

Seminarul Teologic Baptist din New Orleans a anunțat suspedarea tuturor cursurilor și întrunirilor până la o dată neprecizată, cursurile mutându-se în spațiul online, pe internet. Măsura vine, după cum precizează comunicatul școlii, să susțină măsurile de urgență declarate de guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, și primarul New Orleansului, LaToya Cantrell.

Doar Seminarul Baptist Gateway din Phoenix, Arizona, a anunțat suspendarea cursurilor obișnuite doar pentru intervalul 16-29 martie, urmând a se lua curând o decizie și pentru restul semestrului.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.