0

Sute de automobile au „participat” la serviciile de închinare ale unei biserici din Ohio

O congregație creștină din Ohio a decis să desfășoare serviciile de închinare ale bisericii în stil „drive-in” încercând să armonizeze dorința credincioșilor de a fi împreună pentru închinare, cu măsurile de prevenție și restricțiile legale ce urmăresc stoparea răspândirii coronavirusului. Biserica Genova din Westerville, Ohio, a organizat două slujbe de închinare de tip „drive-in” duminică dimineața, una la ora 9 și alta la 11, la care au luat parte aproximativ 600 de persoane în 300 de automobile.

Predicatorii și slujitorii bisericii au folosit o platformă mai înaltă, ceilalți credincioși rămânând în mașinile parcate pentru a asculta cântecele de la închinare, rugăciunile și predica printr-un emițător radio FM.

Frank Carl, păstorul bisericii, a declarat pentru Christian Post că a fost pentru prima dată când adunarea lui a ținut un astfel de serviciu. „Am decis să facem acest lucru ca o modalitate alternativă de a permite oamenilor să se închine colectiv într-un mediu sigur, în autoturismele lor, și de a respecta cerințele impuse de guvernator”, a explicat Carl.

„Am avut un pachet complet de servicii de închinare, cu predică, cu muzică sacră și cu colectarea darurilor; la plecare, ascultătorii puteau contribui financiar și au făcut-o foarte generos”, a mai spus pastorul Frank Carl. „În loc de a rosti «amin», pentru a-și arăta acordul și susținerea în timpul închinării și predicii, credincioșii au folosit din plin claxoanele.”

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.