Sub motto-ul textului biblic luat din Cartea lui Daniel: „Dar aceia din popor care vor cunoaşte pe Dumnezeul lor vor rămâne tari şi vor face mari isprăvi” (11.32), tinerii baptiști români din Spania se adună în conferințe anuale pentru a se cunoaște, pentru  închina lui Dumnezeu și pentru a descoperi împreună resurse biblice pentru viața și lucrarea duhovnicească.

Anul acesta, a 14-a ediție a acestor conferințe a avut loc în regiunea Alicante, la Dehesa de Campoamor, între 1 și 3 noiembrie. Motto-ul ediției: Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu doar ascultători, înșelându-vă singuri! (Iacov 1.22).

Două sute de tineri din 10 biserici diferite au cântat, s-au rugat și au primit împreună învățătură din cuvânt. Principalul invitat a fost pastorul și profesorul sibian Radu Câmpean. Studiile biblice, predicile și expunerile bazate pe Epistola lui Iacov au urmărit radiografierea credinței personale a participanților, cuvântul având impact, cum mărturisesc organizatorii, în inimile participanților, conducând la consolidarea lor în credință și la apropierea lor de Dumnezeu.