0

JD Greear a fost reconfirmat în funcția de Președinte al Convenției Baptiste de Sud

J. D. Greear

J. D. Greear a fost reconfirmat pentru cel de-al doilea mandat de președinte al Convenției Baptiste de Sud în urma întâlnirii care a avut între 11-12 iunie în Alabama, Statele Unite.

În ultimii ani, Convenția Baptistă de Sud s-a confruntat cu o serie de situații în care diferite persoane au reclamat abuzuri de natură sexuală. Aceste situații au fost analizate inclusiv în perioada desfășurării convenției. Cu această ocazie, Greear a anunțat că anual va fi prezentat un raport cu privire la situația problemelor de acest fel.

Greear este preocupat, de asemenea, de misiunea comună a credincioșilor baptiști în ceea ce privește răspândirea Evangheliei care ar trebui să se afle, după spusele sale, „mai presus de preferințele, stilurile, tendințele noastre teologice sau diferențele culturale.”

În acest moment, în Convenție sunt angajați, în baza principiului diversității înțeles în context scriptural, 38% femei și 48% persoane asiatice, afro-americane sau hispanice. Acest fapt plasează entitatea anterior amintită pe primul loc în ceea ce privește deschiderea spre diversitate etnică și de gen de la înființarea sa și până în prezent.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.