Billy Graham
Billy Graham

Evanghelistul Billy Graham a ajuns pe 7 noiembrie la venerabila vârstă de 99 de ani. El este cunoscut în primul rând ca evanghelistul care a predicat mai bine de trei sferturi din viață Evanghelia în țări care nu manifestă opoziție față de creștinism dar și în regimuri totalitare în care creștinismul nu se bucură de libertate de expresie. Printre țările vizitate s-a numărat și România comunistă când evanghelistul de confesiune baptistă a întâlnit oficialitățile locale ale vremii și a predicat în lăcașe de cult ale diferitelor confesiuni religioase în fața unor mulțimi impresionante.

Se estimează că a predicat evanghelia în fața a peste 215 milioane de persoane în 185 de țări și teritorii. În fața oamenilor care au încercat să îl definească drept unul dintre cei mai mari predicatori el afirma: “Eu nu sunt un mare predicator și nu sunt chemat să fiu un mare predicator. Eu sunt un predicator obișnuit care transmite Evanghelia în cel mai bun mod pe care îl cunosc.” 

Evanghelizarea din Seoul, Korea de Sud in 1973 la care au participat circa 3 milioane de persoane.
Evanghelizarea din Seoul, Korea de Sud in 1973 la care au participat circa 3 milioane de persoane.

El s-a întors la Dumnezeu în anul 1934, iar cincisprezece ani mai târziu, în 1949 se afla în fața mulțimilor din Los Angeles predicând Evanghelia. Se estimează că cea mai mare mulțime pe care a reușit să o adune este cea din Seul în anul 1973 când circa 3 milioane de persoane s-au strâns pentru a ascultat mesajele sale evanghelistice. 

Billy Graham a scris numeroase cărți care au fost traduse în limba română. Dintre ele, cartea care a primit premiul pentru cea mai bună carte a anului, Nearing Home, a fost tradusă în limba română sub titlul Aproape de casă