0

Secularismul fundamentalist amenință România

Cu o virulență greu de egalat, adepții secularismului fundamentalist, ai noii toleranțe intolerantă, atacă din toate direcțiile inițiativa de modificare a Constituției în vederea definirii clare a căsătoriei. Cu orice preț, spun ei, Referendumul inițiat de cetățenii României trebuie împiedicat. Care sunt acuzele lor majore?

1. Susținătorii familiei normale sunt bigoți

Un bigot crede că este mai bun decât oricine altcineva, are convingeri despre persoane pe care nu le cunoaște. Ceea ce oamenii trebuie să înțeleagă este că suntem toți făcuți după chipul lui Dumnezeu, indiferent dacă ei cred asta sau nu. Suntem toți creați în mod minunat. Pentru creștini problema nu sunt homosexualii și lesbienele, ci activiștii gay care vor distrugerea familiei. Noi îi iubim pe toți oamenii. Putem să facem o distincție între om și păcatul lui. Putem să-i iubim pentru că au suflet, dar nu poate să ne placă și comportamentul păcătos care va duce sufletele lor în iad. Suntem noi bigoți? Nu! Suntem persoane care urâm păcatul, dar iubim pe păcătos. Cine sunt bigoții? Cei care acuză!

2. Susținătorii familiei normale sunt homofobi

Un homofob este cineva care se teme de homosexuali, dar creștinii îi iubesc pe oameni. Noi credem că familia naturală trebuie să fie protejată, dar susținem acest principiu fără să fim împotriva unui grup de oameni. Poți să fii pentru ceva, pentru familia normală, fără să fii împotrivă, fără să urăști pe cei care au un stil de viață diferit. Pe această chestiune, putem fi de acord că nu suntem de acord. Abordarea noastră creștină operează din interiorul inimii omului, a motivațiilor și principiilor, bazate pe transformare prin  cea mai mare forță, iubirea. Dar nu o iubire neputincioasă și greșit înțeleasă, ci demnă, bazată pe adevar și dreptate. Această iubire își are originea în Dumnezeu care este iubire și care trebuie să rămână iubire față de toți, inclusiv față de cei care doresc să ne răstignească, cât și față de păcătoșii pervertiți. Suntem noi homofobi? Nu! Suntem persoane care iubim și care ne străduim să nu devenim asemenea celor ce ne acuză, ne îngrădesc libertatea de opinie și ne asaltează din toate părțile. Cine sunt homofobii? Cei care acuză!

3. Susținătorii familiei normale sunt ipocriți

Acestea trei cuvinte: homofobi, bigoți și ipocriți, sunt cuvintele puțin mai civilizate care au fost spuse despre noi. Oamenii ne spun că suntem ipocriți când se referă la trecutul nostru sau la imperfecțiunile noastre. Noi recunoaștem că înainte de a-L cunoaște pe Dumnezeu am eșuat lamentabil. Noi suntem primii care recunoaștem acest lucru. Dar ceea ce oamenii trebuie să înțeleagă este că viețile noastre au fost schimbate de dragostea lui Dumnezeu. Când renunți în sfârșit la toate lucrurile pe care le doreai pentru a te mulțumi pe tine însuți și viața ta e la pământ, Dumnezeu te poate ridica și din groapă. Atunci când oamenii ne numesc ipocriți, ei nu reușesc să înțeleagă că noi am fost trasformați de Cristos. Cuvântul lui Dumnezeu spune că suntem creații noi în Cristos. Suntem noi ipocriți? Nu! Suntem persoane iertate și știm că iertarea lui Dumnezeu este disponibilă pentru oricine crede în El. Cine sunt ipocriții? Cei care acuză!

Samy Tuțac

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.