0

Școala doctorală a Facultății de Teologie Baptistă

În urma examenului public susținut astăzi, Lect. dr. Adrian Sârbu și Conf. dr. Emil Bartoș au primit abilitarea în domeniul teologie. Împreună cu Prof. dr. Otniel Ioan Bunaciu (deja abilitat) și cu Prof. dr. Vasile Talpoș (îndrumător de doctorate de mai mulți ani), cei patru formează o echipă care își propune formarea teologică la nivel doctoral.

Studiile de cercetare reprezintă o oportunitate pentru cei interesați să studieze într-un program de doctorat acreditat. Programul se adresează celor care doresc să dezvolte o reflecție teologică din perspectivă baptistă și care doresc să se implice în cercetare teologică în contextul evanghelic. Facultatea de Teologie Baptistă din Universitatea din București (FTB@UB https://www.ftb-unibuc.ro) devine astfel prima instituție de învățământ superior baptistă care dezvoltă un program de studii doctorale teologice în limba română.

Studiile internaționale de doctorat funcționează în cadrul Universității din București (http://www.unibuc.ro) și în cooperare cu Facultatea de Teologie Catolică. Fiecare facultate are planuri de studii proprii care reflectă tradiția teologică și eclezială pe care o reprezintă. Cei care sunt interesați să urmeze studii teologice doctorale la FTB@UB pot face acest lucru în limba română și în limba engleză.

Partenerii de cercetare ai FTB@UB în prezent sunt: Regent’s Park College, Oxford University; TCMII, Indianapolis; IBTS-C, Amsterdam; ETF, Leuven și Universitatea Divitia Gratiae, Chișinău.

10 iunie 2017

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.