2

Summitul mondial „În apărarea creștinilor persecutați” are loc la Washington între 10-13 mai

Summitul mondial „În apărarea creștinilor persecutați” are loc la Washington între 10-13 mai. Întâlnirea este organizată de Franklin Graham și Asociația Evanghelistică Billy Graham iar participanții provin din 136 de țări printre care și România.

În deschiderea întâlnirii Vicepreședintele Mike Pence a avut un cuvânt de încurajare și a asigurat participanții de faptul că Statele Unite sunt interesate de libertatea de credință a creștinilor. 

Organizatorii estimează că în momentul de față circa 100 000 de creștini sunt uciși anual pentru credința lor, în timp ce peste 215 000 000 suferă persecuții în formă severă  sau extremă în peste 50 de țări. În unele țări precum India, Pakistan, Sri Lanka, Sudanul de Sud sau Republica Central Africană doar simplul fapt de a fi creștin presupune riscuri considerabile. 

Franklin Graham spunea cu privire la acest subiect că persecuția creștinilor nu are loc doar în locuri precum Afganistan, Irak, Sudan sau alte țări cunoscute ca locuri de baștină pentru ideologii extremiste. Ea este prezentă chiar și în locuri considerate mult mai democratice. 

Participanții la summit au ocazia de a auzi și de a se documenta cu privire la persecuție de  la surse de primă mână: victime, lideri, avocați sau persoane care au trecut prin astfel de experințe recent.

 

Revista Crestinul Azi

2 Comments

  1. Draga Corneliu,
    La Summit participa congressmani din SUA, Anglia, Norwegia, Ucraina, Germania, reprezentanti ai Departamentului de Stat, journalisti, lideri religiosi care au suferit.
    Prezenta timp de 30 de minute a vicepresedintelui american, Mike Pence, cred cã este un semnal foarte puternic n ceea ce priveste apararea libertatilor religioase. Crezi ca un astfel de lider se poate angrena in relatii diplomatice privind apararea libertatilor religioase?
    Prezenta a peste 600 de lideri din 136 de tari, din confesiuni diferite, este un lucru uimitor. Este aici inclusive numarul doi din Biserica Ortodoxa Rusa, dar si reprezentanti de seama ai Bisericii Catolice.
    Ti se pare putin acest lucru?
    Televiziunile americane au preluat deja imagini si opinii de la eveniment.
    Personal cred ca evenimentul va avea un impact pozitiv.

    Ionel Tutac
    Participant la Summit

  2. Dacă tot noi între noi discutăm, ca evanghelici, nici nu mai era nevoie de un Summit doar ca să ne informăm mai exact și specific cu privire la ceea ce deja știam. Ar fi interesant de știut mai degrabă câți oameni din viața politică au participat, cei care se pot angrena în relații diplomatice și care să poată interveni și la modul practic. Dumnezeu să se îndure de Biserica Lui dragă, și să ne dea putere în ce avem de înfruntat, indiferent dacă e vorba de persecuția fizică sau cea ideologică, de care mă foarte bucur că au amintit și ei la Summit. Soli Deo Gloria.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.