Summitul mondial „În apărarea creștinilor persecutați” are loc la Washington între 10-13 mai. Întâlnirea este organizată de Franklin Graham și Asociația Evanghelistică Billy Graham iar participanții provin din 136 de țări printre care și România.

În deschiderea întâlnirii Vicepreședintele Mike Pence a avut un cuvânt de încurajare și a asigurat participanții de faptul că Statele Unite sunt interesate de libertatea de credință a creștinilor. 

Organizatorii estimează că în momentul de față circa 100 000 de creștini sunt uciși anual pentru credința lor, în timp ce peste 215 000 000 suferă persecuții în formă severă  sau extremă în peste 50 de țări. În unele țări precum India, Pakistan, Sri Lanka, Sudanul de Sud sau Republica Central Africană doar simplul fapt de a fi creștin presupune riscuri considerabile. 

Franklin Graham spunea cu privire la acest subiect că persecuția creștinilor nu are loc doar în locuri precum Afganistan, Irak, Sudan sau alte țări cunoscute ca locuri de baștină pentru ideologii extremiste. Ea este prezentă chiar și în locuri considerate mult mai democratice. 

Participanții la summit au ocazia de a auzi și de a se documenta cu privire la persecuție de  la surse de primă mână: victime, lideri, avocați sau persoane care au trecut prin astfel de experințe recent.