13

Dr Ioan Bunaciu a plecat la Domnul

ioan bunaciuIOAN BUNACIU 7 ianuarie 1925 – 31 octombrie 2015

In noaptea de 31 octombrie 2015, Dr Ioan Bunaciu a trecut la cele veșnice după o luptă cu boala și după lipsa pricinuită de plecarea soției sale, Otilia în data de 14 ianuarie 2015 la Domnul.

Dr. Ioan Bunaciu a fost pastor la Lugoj – Biserica Baptistă Harul, Cluj – Biserica Baptistă Nr. 1 și București Biseria Baptistă Providența, profesor la Seminarul Teologic Baptist și Director al aceleiași instituții precum și profesor universitar în cadrul Facultății de Teologie Baptistă a Universității din București. A fost autor și co-autor a numeroase volume de istorie a baptiștilor din România precum și a câtorva comentarii biblice. A continuat să publice material cu caracter istoric și după 1989 în revista Creștinul azi, iar contribuția sa la istoria baptistă din România este de necontestat.

În calitate de Director al Seminarului a interacționat și a format peste 400 de lucrători și pastori care continuă și azi lucrarea de vestire a Evangheliei.

Dr Ioan Bunaciu fost Profesor la TCMI, a primit un Doctorat Honoris Causa de la Milligan College din Tennessee și s-a numarat printre cei care au sprijinit infiintarea Proiectului Rut.

Serviciile de priveghi vor avea loc, sâmbată, 31 octombrie, ora 18:00 și duminica, 1 noiembrie, orele 10:00, respectiv 18:00 la Biserica Creștină Baptistă ‘Providența’, str. Talazului, nr. 16, București.

Ioan Bunaciu va fi înmormântat în București în Cimitirul Belu Evanghelic la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Dumnezeu să aducă mângâiere celor rămași în urmă!

Revista Crestinul Azi

13 Comments

 1. Draga Oti, Camelia si David,
  Astazi cand inima voastra este indurerata, venim si noi sa picuram…mangaiere.
  Suntem promotia celor 12 ucenici,(1970-1974)fiind primii la care fratele Bunaciu ne-a fost oficial, Director, dar mai mult …un parinte, un pedagog, un sfetnic apropiat.
  Amintirile nu se sterg nici dupa 40 de ani,unora din noi ne-a dat si binecuvantarea casatoriei.
  Respectul nostru insotit de Pacea lui Dumnezeu, vrem sa ajunga la inima voastra.
  Badea Pavel, Bertalan Petru,Cotrau Ioan,Gerghery Pal,Rancu Ioan,Teutsch Harald,familiile celor decedati, Capota Ioan,Dugulescu Petru,Dupu Costel,Stefanuti Iosif, Veress Ernest. In numele tuturor transmite Nicolae Manzat

 2. Draga Oti, Camelia si David…

  Condoleante! Ne pare rau de plecarea fratelui nostru drag, si a tatalui tau. Nu i-a fost usor sa traiasca singur, fara sora Otilia, care si dansa a plecat tot in acest an.

  Ne gandim cu drag la ei si cu durere in acelasi timp, ca dansii nu mai sunt printre noi.
  Amintirile personale cu dansii, ma leaga profund si le port respect si iubire in inima mea. Au fost niste oameni minunati, fratele Bunaciu un pastor bun si deosebit.

  Va purtam in rugaciune si dorim ca sa stiti ca nu sunteti singuri. DUMNEZEU sa va intareasca si sa va binecuvinteze, mai ales in aceste momente grele de despartire.
  Ronela si Cornel Alexe

 3. L-am cunoscut pe fratele Ioan Bunaciu la seminarul baptist. El a fost folosit de Dumnezeu si a lasat o frumoasa marturie și lucrare in urma lui. Domnul sa mângăie pe fratele Oti și familia.
  Vasile Filat

 4. Personal l-am cunoscut mai putin, dar am impartasit originile baptiste ale vaii Crisului Alb. Domnul sa dea mangaiere deosebita celor ramasi in urma pana in dimineata cea mare a revederii in glorie.

 5. A fost un om deosebit, întodeauna l-am admirat pentru exemplul frumos de dedicare și istoriile interesante povestite din câmpul Evangheliei.
  Domnul să le dea multă mîngîiere familiei.
  Sergiu Filat

 6. Sincere condoleante familiei!
  Multumim lui Dumnezeu pentru viata lunga si binecuvintata. Am crescut in biserica pastorita de fr.Bunaciu care ne-a oferit din belsug, miere pentru suflet si trup!

 7. Sincere condoleante familiei!
  Comunitatea crestina baptista romana a pierdut un erou si un vizionar.
  Se duc oamenii de bine, cine le va lua locul? …

 8. Draga Oti Domnul sa te mingiie caci fr. Bunaciu si sora Otilia pt noi au fost ca si parinti spirituali , exemple de credinciosie si smerenie. cu multa dragoste Gigi si Nelu Capota

 9. Mulțumim lui Dumnezeu pentru viața frumoasă și exemplul de slujire și de prieten. În vremuri grele fratele Ioan Bunaciu a fost alături de tatăl meu, Ioan Ordeanu, a fost o încurajare și o mângăiere. Fratele Ioan Bunaciu și sora Otilia au iubit familia noastră și noi am iubit familia lor. Domnul să mângăie pe fratele Oti și familia. cu dragoste, Mia Oglice

 10. Domnul sa mangaie pe fratele Oti si familia sa. Cu derere pentru despartire si cu bucurie ca ne vom revedea in Cer, ne rugam ca Domnul sa ne aline durerea.

 11. O mare pierdere pentru comunitatea baptistă din România cu acest prilej de mare întristare. Personal regret această pierdere, deoarece peste o lună biserica pe care a păstorit-o timp de 57 ani va serba Aniversarea a 90 ani de la funare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.