0

Conferinta nationala a tineretului baptist din Moldova

IugaConferința națională a tineretului baptist din Moldova cu tema „Înnoirea spirituală” a adus împreună peste 250 de tineri din bisericile Moldovei, vorbitori de limba română, dar și de limba rusă.

La sesiunile în plen s-au abordat teme cu privire la: sfințire, apropierea de Dumnezeu, înnoire spirituală, transformarea vieții, pasiune și implicarea în slujire. La seminarii au fost dezbătute câte patru teme diferite, în fiecare zi, iar tinerii au fost foarte activi și cooperanți.
tutac

Conferința s-a bucurat de un număr record de vorbitori din România: Vlad Crâznic, Nathan Mladin, Cătălin Vasile, Pavel Clipa, Viorel Iuga și Samy Tuțac. Departamentul de tineret al Uniunii Baptiste din Moldova, organizatorul principal al evenimentului, a primit un sprijin activ din partea bisericilor locale, dar și din partea Uniunii Baptiste, reprezentată de pastorul Ion Miron, episcopul Uniunii.

În paralel, la Cimișlia a început miercuri 19 August, Conferința națională de rugăciune organizată de „Cristos pentru toți” numită „Moldova împreună cu bisericile baptiste”. Peste 150 de credincioși au venit împreună, să înalțe timp de trei zile rugăciuni pentru țară și pentru trezire spirituală. Mesajul de deschidere al Conferinței de rugăciune a fost transmis de pastorul Samy Tuțac.  Au fost zile de har la Vadul lui Vodă, pe malul Nistrului, o ocazie deosebită pentru tineri să învețe Cuvântul lui Dumnezeu și să experimenteze o închinare dinamică și o reală apropiere de Dumnezeu. Am plecat de la Vadul lui Vodă încântați de entuziasmul tinerilor din Moldova și hotărâți să reedităm această conferință de înnoire spirituală în România.

Samy Tuțac&Cătălin Vasile

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.