crimeeaSapte dintre cei noua credinciosi baptisti care au condus o intalnire religioasa in aer liber intr-un sat din Crimeea au fost amendati in mai, noteaza Forum 18. Cel de-a, optulea urmeaza sa se infatiseze inaintea instantei pe 15 iunie.

Toti cei acuzati au respins acuzatiile autoritatilor locale care insista ca acestia trebuiau sa obtina in prealabil o autorizatie pentru eveniment. „Aceasta actiune nu a deranjat ordinea publica si nu a pus in pericol viata participantilor sau a altor cetateni,” a declarat unul dintre cei acuzati.

Atat presedintele consiliului local, Aleksei Rusanov, cel care a si oprit desfasurarea evenimentului, cat si Seful politiei locale, colonelul Aleksandr Venikov au refuzat sa discute cu organizatiile internationale pentru apararea drepturilor omului.

Odata cu anexarea Crimeei de catre Rusia in 14 martie 2014, majoritatea comunitatilor religioase s-au plans cu privire la restrictiile impuse in ceea ce priveste activitatile publice pe care le aveau. Aceste restrictii nu existau in timpul in care peninsula s-a aflat sub legislatie ucraineana. Amenda incasata de persoanele amintite anterior a venit ca pedeapsa pentru asa numita „agitatie religioasa din locurile publice” care este condamnata de Consiliul Local al Crimeii.

 

Topics #amenda #baptisti #persecutie