3

Nicolae (Nick) Gheorghiță a trecut la cele veșnice

Nicolae GheorghițăNicolae Gheorghiță, sau Nick cum era apelat de familie și prieteni, pastor, medic și Secretar General al Uniunii Baptiste a plecat dintre noi după o lungă suferință. Familia a anunțat decesul în cursul zilei de 21 mai, iar vestea s-a răspândit cu repeziciune. Nicolae Gheorghiță este cunoscut credincioșilor baptiști, îndeosebi  pentru faptul că a păstorit Biserica Baptistă nr 2 din Oradea, actuala Biserică Emanuel, a fost medic creștin dedicat profesiei sale și primul Secretar general al Uniunii Baptiste de după Revoluția din 1989, între anii 1991 – 1995.

Serviciul de priveghi de cel de înmormântare vor avea loc după cum urmează:

Priveghi: Duminică 24 Mai ora 18.30 la Biserica Baptistă Emanuel Oradea.

Înmormântare: Miercuri 27 Mai ora 14.00 la Capela Orășănească Oradea.

 

 

Revista Crestinul Azi

3 Comments

 1. Era intr-o sambata dupa-masa…mama mea l-a sunat pe „UNCHIU NICU” (asa mi-l aduc aminte dintotdeauna) sa-i spuna ca sunt bolnav…el iesise deja din casa si incuiase usa, era grabit in drum spre Cluj…dar s-a intors si a raspuns la telefon, a venit la noi acasa, m-a dus cu masina la spital si in 16 minute eram pe masa de operatie. Doctorul care m-a operat a spus ca pana dimineata as fi murit, daca nu ma aducea el… Acum, cand privesc in urma, stiu ca daca muream atunci mergeam cu siguranta in iad…dar nu s-a intamplat asa. Amintiri…in 1967 mi-a spus ca vrea sa ma invete limba engleza…spunea el ca asta imi va deschide orizonturi in viata…nu am inteles atunci, dar am priceput mai tarziu – avea dreptate. Cand pleaca cineva drag dintre noi, incepi sa ii rasfoiesti memoriile, ca sa ti-l amintesti mai bine…memoriile lui se numesc Cornelia, Corina, Radu si Ema…si multi altii. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti! Ne vom revedea intr-o ZI cu totii!Ioan 5:24-29!

 2. In memoriam, Fratele Nick!
  L-am cunoscut pe Fratele Doctor Nick din copilarie, printre primii oameni mari cu care am venit in contact la 3-4 ani, acolo in Biserica Crestina Baptista din Deva. L-am cunoscut cu framantarile legate de definirea dilemei: ce este mai important sa fii PROFESIONIST (medic) crestin sau CRESTIN profesionist?!
  Am invatat de la Fr. Nick in anii de sub dictatura (comunista) ca poti sa fii intelectual cu valori crestine pe care sa ti le impartasesti ACTIV in viata publica, la locul de munca.
  Am invatat de la Fr. Nick curajul de a spune de bine despre altii. Imi aduc aminte constant de Vineri seara, 25.07.1985, cand dupa marturia publica depusa in fata adunarii Bisericii, EL s-a ridicat si a tinut sa confirme schimbarea nasterii din nou din tanarul licean ce scrie aici.
  Am invatat de la Fr. Nick ca parerea Domnului despre calitatea slujirii este mai importanta decat parerea oamenilor ce fug prin viata si prin spatiul terestru apus (Bihariei).

  Apreciez mult investitia vietii sale in Radu, Corina si Ema. Impactul lor si al familiilor lor in lumea mileniului III este o dovada a valorilor ce le-a perpetuat Fratele Nick!

  Ne revedem acasa, la final, Fr. Nick!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.