NepalSocietatea Misionarilor Baptiști (BMS World Mission) – înființată de creștini baptiști din Anglia în anul 1792 – dorește să ofere sprijin pe termen lung victimelor ce au suferit traume semnificative din pricina recentului cutremur ce a avut loc în Nepal.

În săptămânile ce au urmat cutremurului, lucrători misionari ai BMS împreună cu parteneri de-ai săi, au continuat și continuă încă să ajute comunitățile devastate pentru a le aduce alinare și vindecare – ei doresc să facă asta și după ce camerele de luat vederi se vor retrage.

Aflat în Nepal de mai mulți ani împreună cu familia sa, Martin Butterworth, misionar al BMS, a putut să își pună la dispoziție experiența și abilitățile pentru a asista echipa de ajutorare a organizației UMN (United Mission to Nepal).

„Este un adevărat privilegiu să fiu implicat ca un „om din interior” și să-mi folosesc abilitățile, relațiile, experiența și vigilența pe care le-am acumulat în decursul vremii.”, a declarat Martin.

„De asemenea, este și un pic descurajator uitându-mă la marile reprezentanțe din jur; dar sunt foarte mulțumit cu privire la modul cum am tratat lucrurile și știu că vom fi încă aici pentru cei săraci chiar și după ce numele influente vor fi plecat.”

Cynthia și Ian Chadwell, alți misionari ai BMS, au răspuns și ei într-un mod rapid nevoilor apărute în urma cutremurului. Ian, care este implicat în coordonare medicală împreună cu International Nepal Fellowship, unul din partenerii BMS, lucrează la planuri de ajutorare atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Soția sa, Chynthia, mentor de profesor din partea BMS implicată în Centrul Educațional pentru Vârste Primare, împreună cu alți mentori, ajută copii să depășească trauma ce survine în urma supraviețuirii unui cutremur. Totodată, ei speră să ajute și alți profesori pentru a-i putea ghida pe studenții lor în multitudinea de emoții pe care aceștia le experimentează.

Dezastrele naturale lasă răni care necesită îngrijire de lungă durată pentru a fi vindecate. Lucrătorii misionari din cadrul BMS fac tot ceea ce pot pentru a alina suferința din interiorul și dincolo de comunitățile lor, și vor continua să facă asta pentru încă mult timp.

Topics #cu tremur #nepal #sprijin