Alianta Mondiala Baptista a trimis o suma initiala de 10 000 dolari pentru ajutorarea persoanelor afectate de cutremur. In momentul de fata, Rescue Team 24 o echipa a Aliantei se afla la fata locului pentru a coordona ajutorarea persoanelor afectate indiferent de orientarea religioasa. Echipa a sosit in Nepal, la Kathmandu pe 27 aprilie, la doua zile dupa devastatorul eveniment si are in compenenta membri din Ungaria si Statele Unite.

Rescue Team 24 a deschis o tabara prin intermediul careia ofera servicii medicale alaturi de Consiliul Bisericilor Baptiste din Nepal (CBBN) care a alcatuit un comitet care sa coordoneze activitatea in cadrul acestei situatii de criza. Conform CBBN, nevoile urgente in acete momente sunt pentru un acoperis deasupra capului, apa, hrana si asistenta medicala. Conform agentiei de intrajutorare crestina, Micah Nepal, ar fi nevoie de hrana, 5000 de corturi, paturi si saltele. Este nevoie, de asemenea, de consiliere medicala pentru oamenii care au suferit traume mentale si medicale.

Echipa Rescue Team 24 a achizitionat deja paturi, hrana si corturi, dar acestea acopera doar o mica parte din nevoile reale de la fata locului. Accesul la alte zone afectate este ingreunat in special datorita faptului ca drumurile de acces sunt practic distruse de cutremur, au raportat membrii Rescue 24.

Topics #alianta mondiala baptista #baptist #cutremur #nepal