1

Cea de-a doua sesiune a dialogului teologic dintre metodisti si baptisti a avut loc in Singapore

BWA si WMCCea de-a doua sesiune a dialogului teologic international dintre Alianta Mondiala Baptista (BWA) si Consiliul Mondial Metodist (WMC) a avut loc in Singapore intre 5-10 februarie. Prima sesiune a avut loc cu un an inainte intre 30 ianuarie – 5 februarie la Beeson Divinity School, Samford University in Birmingham, Alabama.

In cadrul sesiunii din 2014 s-a pus in discutie situatia globala a baptistilor si a metodistilor din punct de vedere istoric, teologic si contemporan. In cadrul sesiunilor curente s-a discutat subiectele teologice precum natura bisericii, a autoritatii, precum și subiecte care tin de sanctificare si justificare. 

Tema generala a intalnirilor a fost „Credinta care actioneaza in dragoste.” Co-presedintii intalnirilor sunt Curtis Freeman, cercetator si director al Baptist House of Studies de la Duke University Divinity School, Durham, Carolina de Nord si Tim Macquiban, pastor la biserica Ponte Sant Angelo din Roma, Italia.

The overall theme of the dialogue is faith working through love.

Reprezentantii BWA sunt Deji Isaac Ayegboyin, profesor de istoria bisericii si crestinism african din cadrul Departamentului de Studii Religioase de la Universitatea Ibadan, Nigeria; Valérie Duval-Poujol, profesor si co-director al Institutului pentru Biblie si Orient de la Institutul Catolic din Paris, Franta; Timothy George, Decan la Beeson Divinity School din cadrul Samford University; R. L. Hnuni, Director la Seminarul Biblic din Calcutta, India; si Stephen Holmes, profesor senior in theologie la University of St. Andrews, Scotia. Fausto Vasconcelos, director in cadrul Departamentului de Misiune, Evanghelism si Reflectie teologica din BWA si co-secretar al intalnirii, face parte din delegatie.

Delegatia metodista ii include pe Robert Gribben, Director al Departamentului Comitetului de Relatii Ecumenice al WMC; Ulrike Schuler, prefesor de istoria bisericii la Reutlingen School of Theology din Germania; Malcolm Tan, pastor la Barker Road Methodist Church din Singapore; Lauren Matthew, supervizor districtual de studii pentru Comitetul General al Educatiei pentru Misiune din cadrul Bisericii Metodiste din Africa de Sud; Paul Chilcote, Decan academic si profesor de teologie istorica si studii weslyene la Ashland Theological Seminary din Ohio; si Christine Gooden-Benguche, secretarul Jamaica District Conference, Methodist Church of the Caribbean si Americas.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.