0

Alianța Mondială Baptistă sprijină refugiații creștini irakieni

logo-bwa-150x136Conflictele generate în Irak de gruparea sunnită a Statului Islamic în Irak și Siria (ISIS)  au determinat creștinii irakieni să părăsească în masă orașele controlate de această grupare, creștinii fiind vizați în mod special de ISIS.  Astfel, multe familii creștine irakiene au fugit în Kurdistan.

Alianța Mondială Baptistă (AMB) a trimis un sprijin inițial de 20.000 de dolari pentru a oferi ajutor creștinilor strămutați din Irak. Aceste fonduri trimise de către AMB vor fi folosite pentru a ajuta la aprovizionarea cu hrană și alte rezerve urgente cele aproximativ 500 de familii creștine irakiene care au părăsit orașul Mosul și Karakosh pentru a se adăposti într-un oraș din Kurdistan.

Creștinii și-au părăsit în mare grabă orașele fără a lua după ei bunuri sau haine.  Banii, bijuteriile și alte lucruri de valoare li s-au furat sau le-au fost confiscate.

Baptiștii și alte grupuri de creștini care oferă asistență acestor refugiați se așteaptă ca nevoile existente să se prelungească pentru câteva luni. Pentru fiecare familie medie de șase persoane costurile necesare pentru saltele, pături și hrană pentru două săptămâni ar ajunge la suma de 90 de dolari.

Donații pentru sprijinirea eforturilor de ajutorare a refugiaților pot fi făcute online pe site-ul Alianței Mondiale Baptiste www.bwanet.org

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.