0

Teme de dezbatere la Intalnirea baptistilor de la Izmir

imageIntalnirea Consiliului Aliantei Mondiale Baptiste ce se desfasoara in aceste zile la Izmir, in Turcia, reprezinta nu doar un prilej de a discuta probleme administrative, ci mai ales o ocazie de a dezbate anumite aspecte teologice ce preocupa miscarea baptista la nivel international.

Tema intalnirii propusa pentru acest an este: „Transformarea-in pas cu Duhul”. Importanti teologi baptisti vor conduce dezbaterile teologice ce se vor desfasura pe parcursul urmatoarelor zile.

Principalele teme aflate in discutie sunt: Islamul in Europa, Viata si libertatea religioasa a baptistilor din Turcia, Migratia si integrarea, Dezastrele naturale si implicarea baptistilor in proiectele sociale, Principii de lucru in relatiile dintre baptisti, Predicarea globala si pastrarea identitatii baptiste, Ce pot baptistii invata de la Policarp si Ignatiu?, Rolul Duhului Sfant in unitatea crestina, Transformarea si Evanghelia in misiunea practica, Plantarea de biserici si misiunea in Europa, Posibilitati de educatie teologica prin internet.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.