0

Rezoluția Alianței Mondiale Baptiste cu privire la corupție

logo-bwa-150x136Consiliul General al Alianței Mondiale Baptiste, întrunit la Izmir, Turcia între 9-11 Iulie 2014

ADMITE că fiecare ființă umană este creată după chipul și asemânarea lui Dumnezeu și prin urmare are o valoare intrinsecă înaintea lui Dumnezeu și înaintea lumii (Geneza 1:26-27)

AFIRMĂ că Dumnezeu cheamă oamenii să facă dreptate, să iubească mila și să umble în smerenie cu Dumnezeu (Mica 6:8).

RECUNOAȘTE că Isus ne-a poruncit să Îl iubim pe Dumnezeu și să îl iubim pe aproapele nostru ca pe noi înșine, acesta fiind un model al practicării dreptății în zilele noastre (Marcu 12:33).

SUSȚINE transparența și integritatea în toate aspectele vieții publice așa cum a fost prezentată de Exposed Campaign, o chemare bazată pe credința că trebuie să stopăm corupția în materie de guvernare și în de afaceri.

SE ALĂTURĂ fraților și surorilor din diferite comunități de credincioși, inclusiv din Consiliul Mondial al Bisericilor și din Alianța Evanghelică Mondială, SEMNÂND această scrisoare publică adresată liderilor națiunilor din G20 care se vor întâlni în Brisbane, Australia în noiembrie 2014:

 

Noi, liderii comunităților de credincioși, transmitem aceasta scrisoare făcând apel la integritate și transparență în viața publică.

 

Suntem parte campaniei MONDIALE reprezentând un miliard de oameni din 170 de națiuni care iau atitudine împotriva lăcomiei, a înțelegerilor secrete și a abuzului influenței publice care se întâmplă peste tot și care îi afectează cel mai mult pe cei săraci. În 2010, țările în curs de dezvoltare au pierdut aproximativ 850 miliarde de dolari datorită scurgerilor ilicite și a evaziunii fiscale asociate cu costurile de piață subapreciate. Viețile a 230 de copilași ar putea fi salvate în fiecare zi dacă problemele legate de corupție ar fi abordate frontal  și astfel mai multe fonduri ar fi folosite pentru dezvoltare.

În calitate de lideri, ne pocăim de orice practică ce ar putea contribui la corupție și ne îndreptăm modul de a trăi. Facem apel la guvernele G20 care au influență în aproape toate multinaționalele care activează în întreaga lume să promoveze o transparență mai mare în ceea ce privește demersurile lor financiare.

 

Anterior, liderii financiari ai G20 au avut oportunitatea de a aborda problema mitei și a evaziunii fiscale în companiile multinaționale și între oficialii guvernamentali. În noiembrie, liderii guvernelor ar putea susține aceste măsuri într-o întâlnire istorică din Australia. Rugăciunea noastră este că pe mâsură ce vă veți achita de mandatul G20, politicile pe care le formulați vor restabili corectitudinea și vor preveni lăcomia.

 

Consiliul General al Alianței Mondiale Baptiste FACE APEL la baptiștii din întreaga lume SĂ IA ATITUDINE în ceea ce privește combaterea corupției la orice nivel în efortul de a urma mandatul biblic de a face dreptate, de a iubi mila și de a umbla smeriți cu Dumnezeu;

ÎNCURAJEAZĂ tpate bisericile baptiste, convențiile și uniunile să practice dreptatea, darea de socoteală și transparența în toate domeniile;

ÎNDEAMNĂ credincioșii baptiști să atragă atenția asupra faptului că faptele de corupți pot și chiar expun oamenii la o suferință care nu este necesară.

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.