0

Deschiderea Bisericii Baptiste din Maguri

image_4Ziua de duminica 27 iulie este una istorica pentru localitatea Maguri, județul Timiș. Este ziua in care a luat ființa, in mod oficial, prima biserica evanghelica din aceasta localitate, in majoritate locuita de populație de etnie rroma.

Biserica Crestina Baptistă „Mântuirea” este filiala a Bisericii „Harul” din Lugoj si a început la inițiativa credinciosilor din Lugoj si a celor din Maciova Colonie, județul Caras-Severin.

La acest serviciu special de închinare au participat peste 150 de persoane, majoritatea din localitate, dar si din Lugoj si Maciova Colonie. Evanghelia a fost vestita de pastorul Ionel Tutac, secretarul general al Uniunii Baptiste din Romania, iar programul a fost condus de pastorul Marius Apopi. Au avut cuvinte de încurajare fratele Nat Thomas din SUA si senatorul Ioan Iovescu.

Fanfara din Lugoj, grupul din Maciova Colonie si familia Thomas au împodobit programul cu cântări de lauda la adresa Domnului. Deși Biserica are doar 8 membri, implicarea celor din Lugoj si Maciova Colonie in lucrarea de evanghelizare a condus la convertirea altor suflete, iar in data de 24 august, cu voia lui Dumnezeu, va avea loc un serviciu de botez. Credincioșii din Maguri se aduna deocamdata intr-un spațiu, dar se roagă pentru un teren si un locaș propriu de închinare.

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.