0

Credinciosii baptisti din tarile afectate de virusul EBOLA solicita sprijin in rugaciune

ebolaOlu Q. Menjay, președintele baptiștilor liberieni și vicepreședinte al Alianței Mondiale Baptiste transmite a transmis credincioșilor un mesaj cu privire la situația medicală gravă generată de virusul EBOLA. 

Îi îndemnăm pe frații și pe surorile noastre să se roage cu prioritate pentru Africa de vest, în special pentru Liberia, Guineea și Sierra Leone. Ne aflăm în mijlocul unei epidemii de Ebola. Boala a curmat deja viețile a peste 600 de oameni și amenință să devină cea mai mare catastrofă medicală din istoria acestei regiuni. Avem nevoie disperată de rugăciunile voastre și de intervenția lui Dumnezeu. Îi invităm pe prietenii și pe partenerii noștri să Îl caute pe Dumnezeu în această perioadă extrem de grea.

Virusul EBOLA este o chestiune serioasă! Practicile noastre culturale și soaciale de zi cu zi fac dificilă implementarea instrucțiunilor medicale pentru prevenirea răspâdirii acestui virus letal. Liberienii sunt oameni calzi – ne place să dăm mâna, să ne îmbrățișăm și să ne arătăm afecțiunea pentru cei bolnavi și săraci. Azi, aceste caracteristici hristice sunt inacceptabile. Situația pare fără ieșire. Rugați-vă pentru noi, mai ales că aceste greutăți par imposibil de purtat a declarat Dr. Olu Menjay, Președintele Convenției Misionare și Educaționale Baptiste Liberiene și Vicepreședinte al Alianței Mondiale Baptiste. 

Dincolo de aceste lucruri, Liberia este o națiune fragilă din punct de vedere politic ce încearcă să re refacă după un conflict civil care a durat peste 20 de ani. Ne luptăm cu nevoile elementare de trai precum apă potabilă, hrană și alte oportunități necesare pentru o viață mai bună. Ca națiune care încearcă să se refacă după război, avem un sistem medical și o infrastructură socială inadecvată pentru a face față acestei catastrofe medicale. Liberia are nevoie disperată de harul și de îndurarea lui Dumnezeu. Suntem conștienți că doar Dumnezeu ne poate salva de multiplele plăgi de care suferă națiunea noastră. 

Convenția Liberiană a fost findată în anul 1880 și administrează 4 școli și un seminar teologic și cuprinde 290 de biserici, numeroase asociații și fundații. Misiunea principală este ducerea mesajului Evangheliei lui Isus Hristos în întreaga țară. 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.