0

Centenarul Bisericii Baptiste Bozovici

imageDuminica, 13 Iulie, credincioșii baptisti din localitatea Bozovici, județul Caras-Severin, au sărbătorit 100 de ani de mărturie a Evangheliei pe aceste meleaguri.
La acest moment aniversar au participat fii ai satului, răspândiți acum in diferite zone ale țării, credincioși din Valea Almajului, reprezentanți ai autorităților, slujitori ai Cuvântului lui Dumnezeu.

Au fost prezenți pastorii: Lica Lopatita, Cristi Handa, Ioan Vrancuta, Ioan Balaciu, Adi Negru, Ion Dobren, Pavel Petrut. Comunitatea Baptiste Caras-Severin a fost reprezentata de pastorul Mihai Mihut, in calitate de președinte, iar Uniunea Baptistă a fost reprezentata de pastorul Ionel Tutac, in calitate de secretar general.
Serviciul de închinare a fost condus de pastorul local Daniel Fisteag, iar corul bărbătesc din Valea Almajului si tinerii bisericii au cântat spre slava lui Dumnezeu.
Biserica din Bozovici a luat ființa in anul 1914. Credința Baptistă a fost propovaduita aici de catre frații: Vasile Enascu, Dumitru Dragila, Ioan Suvet, Budu Traila, Stefan Ignea.

In decursul anilor aici au slujit ca pastori frații: Dănilă Goga, Nicolae Romanu, Dănilă Ciortuz, Ioan Vrancuta, Ioan Balaciu, Marian Chirla, Lica Lopatita, Nicolae Radomir. Din anul 2008 Biserica este slujita de fratele Daniel Fisteag.

Bisimage_1erica din Bozovici a dat lideri importanți Uniunii Baptiste din Romania. Fratele Goga Dănilă a slujit ca președinte in perioada 1951-1954, fratele Nicolae Romanu a slujit in calitate de casier, iar fratele Ioiachim Tunea a slujit ca secretar general timp de 17 ani. Tot din Bozovici este si fratele Mark Hobafcovici care slujește cu mult devotament in cadrul Conventiei Baptiste de Sud.

Cu ocazia centenarului Biserica a editat o revista aniversara, iar in curtea Bisericii a putut fi vizualizată o importantă arhiva.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.