0

In ciuda amenintarilor, Festivalul Sperantei a avut loc in Georgia

Festivalul sperantei georgiaPeste 15 000 de georgieni au ignorat amenintarile si protestele generate de organizarea Festivalului Sperantei in Georgia si au avut astfel ocazia sa asculte Evanghelia in capitala tarii, Tbilisi. In timpul acestui festival peste 1000 de georgieni au marturisit nevoia de a-L urma pe Isus Hristos.

Decizia lor a fost un raspuns la rugaciunile inaltate de credinciosii evanghelici din tara. Inainte cu cateva saptamani de debutul festivalului, Biserica Ortodoxa din Georgia a devenit foarte vocala in ceea ce priveste organizarea evenimentului de catre evanghelici. S-a ajuns pana acolo incat preotii i-au amentintat cu excomunicarea pe cei care vor participa la festival. De asemenea, s-a spus despre cei care vor participa la evenimnt ca nu sunt patrioti.

Cu cateva zile inainte de eveniment un grup de huligani au vandalizat locul rezervat pentru organizarea intalnirii evanghelistice, obligandu-i pe organizatori sa gaseasca o alta locatie. Afland despre aceste lucruri, detinatorii unor spatii pentru evenimente publice au refuzat sa gazduiasca evenimentul. In cele din urma, o biserica evanghelica a oferit ca spatiu pentru gazduire parcarea proprie care era menita sa cuprinda circa 2000 de participanti. Prezenta a fost atat de numeroasa incat s-au montat sisteme audio care au dus mesajul mai departe si pe strazile laterale.

Opozitia ivita, i-a determinat pe membrii a 150 de biserici evanghelice sa stranga randurile si sa ofere o marturie puternica a Evangheliei. Acestia si-au invitat prietenii si rudele la eveniment, iar persoanele invitate au raspuns cu entuziasm si curiozitate.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.